Ximo Puig anuncia la injecció de 27 milions per a la reindustrialització de les empreses valencianes

Destaca l'obertura d'una línia de 4 milions d'euros per a donar suport a la consolidació del canvi productiu i la internacionalització de les empreses del nou 'clúster' sanitari valencià que han reorientat la seua producció

General 05 de agosto de 2020 REDACCIÓ
Oltra_visita_Torrent-680x365_c

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat la injecció de 27 milions d'euros per a donar suport a la inversió en les pimes industrials valencianes de la Comunitat Valenciana. El cap del Consell ha fet aquest anunci després de la reunió de treball mantinguda aquest dimecres en el Palau de la Generalitat amb els consellers d'Hisenda i Model Econòmic, Vicent Soler, el d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafael Climent, i la de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, en la qual s'ha abordat, entre altres qüestions, les línies d'ajuda al teixit productiu valencià.

El titular de la Generalitat ha destacat l'esforç pressupostari dels departaments d'Hisenda i d'Economia que ha permès reactivar les subvencions destinades a la realització d'inversions sostenibles de caràcter industrial que contribuïsquen al creixement i consolidació de pimes industrials.

Segons Puig: «dins de les actuacions de la Generalitat per a reactivar l'economia, s'ha acordat el desbloqueig de la partida pendent per a l'impuls de la política industrial, de manera que es posarà a la disposició de la indústria valenciana més de 30 milions d'euros per a avançar cap a la modernització i la digitalització».

Ajudes per a reactivar projectes d'inversió

Segons ha ressaltat el president, les ajudes estan vinculades als sectors de la Comunitat Valenciana del calçat, ceràmic, metall-mecànic, tèxtil, joguet, marbre, fusta-moble i il·luminació, químic, automoció, plàstic, envasos i embalatge, paper i arts gràfiques, valorització de residus i els sectors emergents de la biotecnologia, la producció audiovisual i la producció de videojocs.

Precisament, l'excepcionalitat sobrevinguda amb la crisi sanitària va portar al Consell a prioritzar les ajudes en favor dels autònoms; ara, amb la volta de l'activitat econòmica, es reprèn la convocatòria d'ajudes que va quedar pendent. A aquestes ajudes, que es financen amb recursos addicionals del Govern rebuts per la Generalitat, s'han presentat 730 sol·licituds. Els 32 milions generaran una inversió industrial de quasi 100 milions d'euros.

Les actuacions suposen la implantació de noves línies de producció, millores o modernització de les cadenes actuals. Per a això, les empreses adquiriran maquinària i béns d'equips directament vinculats a la producció, i podran realitzar inversions en disseny i patents, enginyeria i programari específic per a la innovació i digitalització de processos productius o substituir bateries de plom per les de liti en vehicles per a ús industrial.

Te puede interesar
Lo más visto