Mónica Oltra: "L'educació es una eina de lluita contra l'exclusió social i la pobresa"

La vicepresidenta ha dedicat la seua intervenció en Les Corts, entre altres aspectes, a la defensa de l'educació, així com a explicar el programa Kumpania dirigit a les xiquetes, xiquets i adolescents gitanos

Educació 05 de agosto de 2020 REDACCIÓ
monica-oltra
20Minutos

Mónica Oltra, vicepresidenta i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, ha comparegut en en Les Corts per a informar sobre la seua participació en la Conferència organitzada a través del Consell d'Europa "Redefinint el poder: Enfortint els drets de les persones menors d'edat com a clau per a una Europa preparada per al futur", que va tindre lloc el mes de novembre passat a Estrasburg amb motiu de la commemoració del 30 aniversari de la *Convenión dels Drets del Xiquet i avaluar l'Estratègia Europea sobre els Drets de la Infància (2016-2021).

En la seua intervenció, Oltra ha descrit l'educació "com a eina de lluita contra l'exclusió social i la pobresa", i ha posat en valor el programa Kumpania dirigit a les xiquetes, xiquets i adolescents gitanos "com un projecte inclusiu d'educació".

A més, la vicepresidenta ha volgut felicitar a tots els grups parlamentaris "pel pacte aconseguit ahir en les Corts per a la reconstrucció social, econòmica i sanitària de la Comunitat Valenciana" després de la pandèmia provocada per la COVID-19.

Pel que fa a la seua participació a Estrasburg, Oltra ha destacat algunes de les mesures impulsades pel Consell amb l'objectiu de combatre la pobresa i l'exclusió en la infància, "particularment en la infància més fràgil, la més invisible, la que està al nostre al voltant i ni tan sols veiem". Entre aquests col·lectius destaca el poble gitano i la necessitat de promoure l'escolarització de les xiquetes i xiquets gitanos més enllà de les etapes obligatòries.

I en aquest sentit, el projecte 'Kumpania' ha sigut posat en marxa per a "donar resposta a la necessitat que els estudiants gitanos superen amb èxit l'educació obligatòria i continuen els seus estudis", atés que dos de cada tres alumnes gitanos no els finalitzen.

Concretament, es tracta d'un programa que es desenvolupa en barris amb gran població gitana i inclou l'elaboració d'un itinerari personalitzat per a cada xiquet o adolescent i la mediació i el seguiment tant en el centre educatiu com en l'entorn familiar, així com classes de reforç escolar i orientació cap als estudis postobligatoris i el món laboral.

Te puede interesar
Lo más visto