L'Ajuntament de la Vall d'Uixó rep un any més Medalla de Plata dels Premis de la Setmana Espanyola de la Mobilitat Sostenible

La localitat també es va alçar amb el premi en 2017 i ja s'està preparant per a l'edició del 2020, que tindrà lloc del 16 al 22 de setembre sota el lema ‘Per una mobilitat sense emissions’

General 05 de agosto de 2020 REDACCIÓ
taller-carrils-bici-1
Elperiodic.com

L'Ajuntament de la Vall d'Uixó ha sigut guardonat amb la Medalla de Plata dels Premis de la Setmana Espanyola de la Mobilitat Sostenible 2019, en la categoria de menys de 50.000 habitants. El Ministeri per a la Transició Ecològica ha atorgat aquest guardó pels projectes de conversió en zona de vianants de la Plaça del Centre i inici del carrer Xacó, el desenvolupament de la xarxa de carrils bici i ciclocalles, la implementació dels estacionaments en bateria d'eixida per a la millora de la seguretat viària i la instal·lació de 23 marquesines.

El jurat ha premiat el caràcter innovador d'aquestes mesures. I és que són molt positius per a la localitat, perquè abasten els principals mitjans de desplaçament sostenibles dins dels municipis i potencien la multimodalitat, un factor que és clau en qualsevol pla de mobilitat sostenible.

Així, la cerimònia de lliurament de premis serà telemàtica i tindrà lloc a mitjan setembre.

Segons ha explicat el regidor de Mobilitat, Javier Ferreres, el Govern premia “les mesures permanents, no sols la celebració de la setmana i la promoció de la mobilitat sostenible”. D'questa manera, Ferreres ha valorat que “tenim un projecte valent per a fer una ciutat per a les persones” i que ha aconseguit el segon lloc entre les 561 ciutats espanyoles i 2.202 projectes que s'han presentat.

Cal destacar que l'Ajntament de la Vall d'Uixó ja va obtindre la Medalla de Plata en 2017 per la conversió en zona de vianants de la plaça de l’Assumpció, la recuperació de la Senda de Quistel i l'adquisició de vehicles elèctrics per a la Policia Local.

Va ser en 2015 quan l'Ajuntament de la Vall d'Uixó es va adherir a la celebració de la Setmana Europea de la Mobilitat, que ja es celebraba des de 2001. Ara ja està treballant en l'organització de l'edició del 2020, que tindrà lloc del 16 al 22 de setembre sota el lema ‘Per una mobilitat sense emissions’.

"Tots els canvis en mobilitat comporten polèmiques però la gent els agraeix, perquè només cal veure l'ús i la vida que ara té la plaça del Centre, on juguen els xiquets i xiquetes i és un punt de reunió i no un párquing com era abans”, ha destacat Ferreres.

Te puede interesar
Lo más visto