L'Ajuntament de Borriol aprova el canvi dels noms als carrers de la urbanització Masia Gaeta malgrat l'oposició dels veïns

La decisión va ser presa dijous passat amb el suport de totes les formacions excepte Veïns de Borriol

General 06 de agosto de 2020 REDACCIÓ
15711448948036
El Mundo

Està previst que els carrers de la urbanització Masia Gaeta, a Borriol, reben noms com el de Matilde Salvador, Frida Kahlo o Clara Campoamor, entre altres dones. Així ho va aprovar dijous passat l'Ajuntament, governat per Compromís, amb el suport de totes les formacions excepte Veïns de Borriol. Es tracta d'un pla que té com a objectiu canviar els noms de carrers tant en el nucli urbà com urbanitzacions, segons va reconéixer ahir l'alcalde, Héctor Ramos.

Però el canvi no agrada a tots. I és que, els veïns de d'aquesta urbanització privada amb 40 anys d'història han manifestat la seua oposició al canvi dels seus carrers batejats amb noms de l'abecedari (A, B, C..) per noms de dona. «No perquè estem en contra que porten nom de dona si no perquè és com es va acordar llavors denominar els carrers i ens ha funcionat bé», va indicar el president de la junta de veïns de la urbanització, Alfredo Vicente.

Els veïns asseguren que la decisió ha sigut presa «de forma imposada, sense diàleg i sense informar els veïns» pel que «exercirem les accions que puguem per a evitar el canvi. El 99% dels veïns de Masia Gaeta discrepa d'un canvi que suposarà modificar els DNI, canviar l'adreça en els rebuts domiciliats. Unes molèsties que no entenem que siguen necessàries per una decisió que s'ha pres sense consultar», diu Vicente.

D'altra banda, l'alcalde,Héctor Ramos, defensa que és una decisió aprovada en ple que «afecta el nucli urbà i a les urbanitzacions» perquè «volíem donar-li un sentit als carrers bé amb constel·lacions, noms de dona, etcètera». L'alcalde considera que la decisió es va adoptar en ple amb el suport i aportacions de partits com PP y Ciutadans i només va votar en contra *Veïns de Borriol. «No hem tingut queixes, només un regidor, Jordi Carballeira ens va fer saber que la decisió no agradava a tots els veïns però no hi ha hagut cap comunicació per escrit». «De totes maneres, hi ha un període d'al·legacions i si el 60% diu que no comparteix la decisió, estem disposats a replantejar-lo», indica l'alcalde, que insisteix que «no podem consultar les decisions a tots els veïns. La burocràcia se'ns menjaria. El consistori va entendre que era positiu i no hem trobat una oposició de la resta de grups».

Pel que fa a les queixes dels veïns pels costos del canvi i els tràmits de rebuts, Ramos assegura que «no hi ha cost per als veïns perquè canviar l'adreça del DNI, per exemple, és gratuït».

Te puede interesar
Lo más visto