Onda honra al Santíssim Salvador de manera segura i responsable amb totes les mesures preventives

L'Ajuntament reforça el dispositiu de seguretat amb 50 efectius per a evitar aglomeracions i previndre contagis

Cultura 06 de agosto de 2020 REDACCIÓ
MISAMAYOR_SALVADOR20

La ciutat d'Onda ha celebrat hui la festivitat en honor al Santíssim Salvador, patró de la localitat, de manera segura i responsable complint amb totes les mesures higièniques i preventives. L'alcaldessa d'Onda, Carmina Ballester, ha presidit la Missa Major que s'ha celebrat aquest matí, amb aforament limitat, i que els onders han pogut seguir per les televisions locals. A més de la primera edil, enguany la representació institucional s'ha limitat a la regidora de Festes, Maria Prada de Conflent, el regidor delegat d'El Salvador, Óscar Valero, i als portaveus dels grups de l'oposició.

A causa de la pandèmia, enguany no s'ha celebrat la multitudinària romeria ni els concerts musicals, però l'Ajuntament sí ha obert les portes del Ermitorio perquè els onders que ho desitgen puguen pujar a professar la seua devoció a El Salvador.

Per a això, el govern ha reforçat el dispositiu de seguretat amb 30 agents de la Policia Local d'Onda que, al costat del suport de Protecció Civil, controlaran la seguretat del trànsit en la zona del Ermitorio així com en el nucli urbà per a evitar concentracions de gent contràries a les normes de la Covid-19. A més, l'operatiu de seguretat compta també amb diverses patrulles de Policia Autonòmica.

Quant al recorregut, el consistori ha habilitat un trajecte segur, d'un sol sentit, i ha limitat l'aforament a l'interior del Ermitorio, posant a la disposició dels assistents gel hidroalcohòlic i amb obligatorietat de l'ús de màscara. L'horari d'obertura per a hui és de 7.30 hores a 21 hores.

Quant al servei de bus gratuït que ha habilitat el consistori, en el qual es prioritzarà a les persones majors i amb mobilitat reduïda, ha realitzat un primer viatge a les 7.30 hores i després, ininterrompudament d'11.00 a 13.00 hores i de 17.30 a 20.00 hores.

Sentit de la responsabilitat

Després de l'eucaristia, l'alcaldessa ha declarat que “enguany vivim un Salvador diferent però amb la mateixa devoció, perquè el nostre patró està en el cor de tots els onders. I els veïns estan demostrant sentit de la responsabilitat davant la situació excepcional en la qual ens trobem”

Te puede interesar
Lo más visto