CEEI Castelló defineix solucions per al futur de la província amb els agents de l'ecosistema

Els treballs dels tres Grups de Treball d'Extracció de Necessitats Territorials avancen i determinen oportunitats d'alt interès en el territori

General06 de agosto de 2020 REDACCIÓ
ESTA

CEEI Castelló, en la seua labor com a coordinador de l'ecosistema emprenedor de la província, avança amb una trentena d'agents en els treballs del nou sistema contínuo de detecció i registre de necessitats -del territori i dels propis agents- orientat a la prospecció de solucions i oportunitats de forma dinàmica i ininterrompuda. Amb el suport d'agents que conjuntament s'han capacitat en eines útils per a aconseguir els seus objectius, els tres grups de treball establits (zones Nord, Central i Sud) ja han tingut diverses reunions a distància i han treballant sobre les necessitats del territori a la recerca de solucions per a definir el model econòmic i productiu de la província per als pròxims anys a partir de l'anàlisi dels seus recursos i amb la innovació com a guia d'actuació.

A partir del treball ja avançat, durant el mes de setembre es definiran les propostes de solucions. D'acord amb el plantejament inicial, el pròxim 30 d'octubre tindrà lloc un esdeveniment en el qual es compartiran tant les oportunitats com les solucions reals propostes a les necessitats treballades en cada zona, amb el propòsit que altres àrees afectades per la mateixes necessitats puguen utilitzar-les a manera de bones pràctiques. Finalment, al novembre està previst un Congrés d'Agents de la Comunitat Valenciana amb idèntic objectiu a nivell autonòmic. 

En els primers passos realitzats fins al moment, s'han identificat patrons i sinergies motivades per les particularitats de cada àrea geogràfica per a identificar línies de treball alineades amb les capacitats del territori. Així, el major suport a l'emprenedoria, la potenciació de les energies renovables o la innovació turística són algunes de les oportunitats comunes al conjunt de la província.

En el cas de l'Àrea Nord, s'aposta per un suport més complet a l'emprenedoria en la zona, hibridant coneixements entre els diferents sectors, una plataforma que millore la cadena de comercialització dels seus productes, la formació especialitzada per a la retenció de talent, l'aposta per les noves tecnologies, el desenvolupament de les energies renovables i la diversificació i reforç del turisme com a sector tractor de la resta de l'economia. Per part seua, en l'Àrea Centre es destaquen com a oportunitats la implementació de mercats comarcals, en favor del producte de km 0, la millora de la connexió a Internet, la incorporació de la ciutadania a les energies renovables -a través de la silvicultura-, la creació de sinergies entre turisme de costa i interior i, finalment, les millores en productivitat, eficiència i robotización-tecnologia.

Finalment, en l'Àrea Sud s'ha treballat sobre el potencial de la transformació digital per a les empreses de la comarca, la cultura emprenedora des de la formació, la interacció entre el món rural i urbà per a atraure negocis al primer, les energies renovables com a eina contra la despoblació i, finalment, un desenvolupament industrial compatible amb el respecte al medi ambient.

Te puede interesar
Lo más visto