Castello 24. El digital de Castelló Castello 24. El digital de Castelló

Benicàssim trasllada la campanya d'educació ambiental al ‘mercat del dijous’

Dues educadores i una formadora mediambiental consciencien a comerciants i clients sobre les bones pràctiques per a la gestió de residus

General 06 de agosto de 2020 REDACCIÓ
educadores ambientales en mercado (1)

L'Ajuntament de Benicàssim, a través de la Regidoria i Àrea de Medi Ambient, ha traslladat al 'mercat del dijous' la campanya d'educació ambiental per a conscienciar a la ciutadania de la importància de cuidar de l'entorn i aconseguir, entre tots, un municipi més net.

Durant el desenvolupament del 'mercat del dijous' situat al carrer Joan Carles I i adjacents, dues educadores i una formadora ambiental han explicat als comerciants la forma correcta de separar el cartó i deixar-lo separat dels contenidors per a aconseguir una recollida diferenciada d'aquest residu. Com ha afegit la regidora responsable de l'àrea, Elena Llobell, «amb aquesta acció portem el punt de reciclatge de cartó a l'interior del recinte del mercat i així facilitem aquesta labor a tots els venedors». 

Aquest servei de proximitat també s'ha traslladat als clients que han acudit al mercat i, en aquest cas, se'ls ha repartit un fullet informatiu amb les normes d'ús per a mantindre un municipi net. El contingut del follet presta especial atenció a l'horari i quantitats de depòsit tant de voluminosos, com de podes i resta de residus en l'ecoparc municipal i ecoparc mòbil. Recordar que l'horari establit per a depositar les bosses de fem en els contenidors és de 20 a 23 hores i quant a la recollida de voluminosos i residus de jardineria, l'Ajuntament de Benicàssim disposa d'un servei gratuït i cal telefonar al 964300996.

La campanya de conscienciació mediambiental es repetirà cada dijous en el mercat setmanal on a més, es repartiran, a partir del pròxim dijous, bosses de gran capacitat als comerciants perquè puguen recollir i depositar en el seu interior els residus generats durant la jornada en els seus llocs. A més, des del passat 16 de juliol, els educadors ambientals estan realitzant aquesta labor d'informació de proximitat cada dia al llarg de tot el terme municipal.

Recordar que els educadors ambientals formen part del Pla d'Ocupació mitjançant el qual l'ajuntament ha reforçat la plantilla municipal amb la contractació de 25 persones per un període de tres mesos, de les quals 10 persones estan destinades al projecte d'Educació Ambiental, coordinades per l'Àrea de Medi Ambient.

Te puede interesar

Lo más visto

Newsletter