El piragüisme, esport asimptomàtic

El Real Club Nàutic de Castelló realitza aquesta activitat física amb seguretat

Esports 07 de agosto de 2020 REDACCIÓ
Piragüismo-2-710x500

Després de la volta del confinament, els oficis tornen als seus treballs de manera especial, adaptada, i això mateix passa amb els esports. Alguns torna a rodar la pilota i altres es fiquen de nou en l'aigua

El piragüisme és un d'aqueixos esports. ''El risc de contagi és mínim'', assegura el tècnic Jorge Cinto. ''Dins de la mar no hi ha contactes entre els piragüistes'', assegura, la pala permet la separació entre cadascun de més de metre i mig, és en les entrades i eixides el risc, nosaltres fem que els alumnes entren en grups d'entre 5 i 8 persones, en torns diferents''.

A diferència d'altres esports, el piragüisme ha tingut una fàcil adaptació a la nova normalitat ja que és un esport individual, que no forma aglomeracions de públic com el cas dels estadis de futbol o les pistes de bàsquet, i a més no requereix contacte físic. En qualsevol cas, abans d'entrar a l'aigua ''hem de portar mascareta obligatòriament i els entrenadors sempre tenim a mà el gel hidroalcohòlic''.

A més, quant a mediades de seguretat, el material compartit de l'escola es desinfecta diàriament: ''els competidors porten el seu material i li ho tornen a portar a casa, però els alumnes agafen una piragua i un jupetí, i a final del dia es desinfecta perquè l'endemà puga usar-lo un altre alumne diferent''.

Te puede interesar
Lo más visto