Les anàlisis en les aigües residuals de Sagunt mostren la presència de restes del coronavirus en la ciutat

L'Ajuntament demana responsabilitat a la ciutadania, extremar les precaucions i seguir les recomanacions de Salut Pública

Sanitat 07 de agosto de 2020 Redacció
1121_informe

Els resultats de les anàlisis demostren la presència de restes del coronavirus causant de la COVID-19 en els cinc punts terminals mostrejats que recullen les aigües residuals de tota la ciutat i de la zona de Almardà, segons les analítiques d'ahir. Les mostres recollides per Aigües de Sagunt presenten indicadors més alts que en anteriors setmanes, quan s'anunciava un lleuger increment d'unitats genòmiques per litre d'aigua residual analitzada i no hi havia presència de restes en totes les zones. Com s'ha fet fins ara s'han comunicat els resultats a la gerència del Departament de Salut.

Després de diverses setmanes en les quals de manera irregular i a nivells baixos es detectaven intermitentment i indistintament restes del coronavirus en algunes zones com Almardá, en les mostres analitzades ahir s'ha detectat que en els citats punts han donat positiu les anàlisis en presència de restes del coronavirus.

El delegat d'Aigües, Pepe Gil, ha assegurat que aquestes analítiques «estan relacionades amb casos a la nostra ciutat i demostren que hi ha persones amb símptomes o sense ells i que tenen capacitat de contagiar, ja que excreten restes del coronavirus». Per aquest motiu, Gil ha afirmat que és hora «de no baixar la guàrdia i ara més que mai fer cas de les recomanacions de Salut Pública a nivell individual per a no contagiar-nos i que no ens contagien», com ara mantindre la distància social, l'ús de manera contínua de la màscara i llavar-se les mans.

Des de l'Ajuntament de Sagunt demanen màxima responsabilitat a la ciutadania, «perquè la transmissió de la malaltia no avanç i puguem desfer-nos d'ella com més prompte millor», ha afegit Gil.

Te puede interesar
Lo más visto