Castelló llança una campanya informativa per a previndre les plagues de mosquits a la llar

«A l’estiu, el mosquit també viu» inclou un decàleg de consells per evitar la proliferació dels insectes allà on s’acumula l’aigua

General07 de agosto de 2020 REDACCIÓ
070820 Campanya A l'estiu, el mosquit també viu

L’Ajuntament de Castelló ha presentat la campanya «A l’estiu, el mosquit també viu», una iniciativa orientada a informar la ciutadania sobre les mesures que pot prendre per a evitar que proliferen els mosquits a l’interior dels terrenys privats o residències. L’acció de la Regidoria de Neteja i Sanitat inclou una guia en què s’explica quin elements quotidians poden afavorir el creixement de les plagues.

El principal mitjà que facilita l’eclosió de les larves és l’aigua estancada, motiu pel qual la campanya demana parar espacial cura amb objectes com recipients, plats o regadores que es queden a l’exterior de les cases, en terrasses i jardins, imatge principal d’aquesta acció informativa. També assenyala les piscines abandonades, les cobertes d’aquestes, les basses d’aigua o les canonades com a espais en què es poden reproduir els mosquits molt ràpidament si queda líquid retingut.

«Les intervencions que estem fent des de l’inici de la campanya estival han estat molt efectives, però també hem detectat que els focus que es generen en propietats privades són molt difícils de combatre», ha explicat l’edil de Neteja i Sanitat, Ignasi Garcia, amb ocasió de la presentació d’aquesta iniciativa. «De vegades, es generen les condicions per a la proliferació en propietats abandonades o en llocs on s’acumula l’aigua quan plou i no en som conscients», ha recordat el regidor, qui també ha demanat «la col·laboració de tota la ciutadania per acabar amb aquesta plaga que tantes molèsties genera en un estiu que està sent especialment complicat per les condicions climatològiques i socials que s’han donat».

Així, a més del decàleg de consells per evitar l’aparició de plagues (descarregable des del web municipal), la campanya també facilita els canals de contacte amb l’administració per tal d’informar de focus potencialment perillosos. Els veïns i les veïnes poden comunicar-se mitjançant el 010, l’aplicació d’incidències Castelló SMC (disponible per a Android i IOS) i el correu [email protected].

Cal recordar que la Regidoria de Neteja i Sanitat ha realitzat fumigacions i tractaments extraordinaris durant l’estiu en vora 21 hectàrees de la zona costanera, unes accions adreçades a acabar amb les larves i amb la població adulta. Així mateix, l’Ajuntament de Castelló i el de Benicàssim han coordinat les actuacions en les vies limítrofs entre les dues localitats per tal d’incrementar l’efectivitat dels tractaments.

Te puede interesar
Lo más visto