Vila-real treballa per a donar impuls a la casa-museu de Llorens Poy i fer possible la seua futura adquisició per a la ciutat

El president de la Diputació, José Martí, ha visitat les dependències al costat de l'alcalde per a conéixer el llegat de l'artista

General 10 de agosto de 2020 REDACCIÓ
visita casa-museu Llorens Poy  (1)

L'Ajuntament de Vila-real treballa per promocionar el llegat i la casa-museu de l'escultor i pintor Vicente Llorens Poy així com per a fer possible, en els pròxims anys, l'adquisició d'aquest immoble per a la seua incorporació al patrimoni de la ciutat. L'alcalde de Vila-real, José Benlloch, ha tingut ocasió de mostrar al president de la Diputació, José Martí, aquesta casa-museu que des de 2015 està cedida al consistori a través d'un contracte de lloguer i que, en opinió de Benlloch, «constitueix una vertadera joia per atresorar l'important llegat artístic que va deixar el nostre fill predilecte Vicente Llorens Poy, qui sempre va tindre la il·lusió que la seua casa es convertira en un museu i que el poguérem compartir i gaudir tots i totes”.

L'alcalde ha explicat que en els últims anys s'ha realitzat una important labor per part de la Regidoria de Cultura, juntament amb els nebots de l'artista, Antonio Carlos i José Vicente Llorens Lara -als qui Benlloch ha agraït la seua col·laboració- amb l'objectiu de realitzar l'inventari i catalogació de tota l'obra i elaborar un projecte museístic en el conjunt de l'immoble compost pel jardí, la capella, les sales i el taller. Benlloch  ha afegit: «també s'estudia la creació d'una fundació que porte el nom de Vicente Llorens Poy per a donar a conéixer el seu llegat i impulsar estudis sobre la seua vida i la seua obra».

L'alcalde ha reconegut que amb la situació financera de l'Ajuntament «no és fàcil» dur a terme aquest projecte però ha assegurat que «com tots els grans projectes haurem de fer-ho per fases i a poc a poc». A més, també ha assenyalat que «és una oportunitat per a ampliar el patrimoni de la província i la Comunitat» pel que ha obert la porta a la col·laboració d'altres institucions. En aquest sentit, la visita del president de la Diputació ha servit per a plantejar la possibilitat de comptar també amb l'ajuda de la institució provincial.

En l'actualitat, la casa-museu de Llorens Poy es pot visitar en grups reduïts sol·licitant cita prèvia a través de l'Oficina de Turisme, encara que la intenció de l'Ajuntament és potenciar encara més l'ús cultural i turístic d'aquest recinte.

Te puede interesar
Lo más visto