'Pauline en la playa' en la 'Filmoteca d'estiu' 2020

S'exhibirà els dies 10 i 11 d'agost a les 22.30 hores als jardins del Palau de la Música

10 de agosto de 2020 Redacció
844479699f36f24cb8535ea60c5268b8_xl

La 'Filmoteca d'estiu' projecta els dies 10 i 11 d'agost la pel·lícula de 1982 d'Eric Rohmer 'Pauline en la playa', un film que forma part del cicle 'Summer Was Sexy!' que ens porta als estius passats, en diferents èpoques i diferents països plens de calor, sensualitat i cossos al sol.

Marion i la seua cosina Pauline arriben a Granville, a la costa normanda, per a passar els últims dies de l'estiu. Pauline és una novençana en el joc de l'amor i es descobreix amb Sylvain, un jove que busca una xica de la seua edat. Marion està tramitant el seu divorci, i es troba allí amb un antic amor, Pierre, que encara l'estima i un etnòleg divorciat, Henry, l'objectiu del qual és gaudir de la vida independentment de les conseqüències que els seus actes puguen ocasionar en la vida dels altres.

'Pauline en la Playa' és la tercera entrega del cicle 'Comèdies i proverbis' de Rohmer, en la qual la jove Pauline observa, entre la sorpresa i la distància irònica, la fragilitat dels sentiments dels adults, sotmesos a un joc pueril de possessió i gelosia. Tot plegat fotografiat per la càmera del mestre Néstor Almendros, que fa vibrar els colors primaris i la pell dels actors i actrius.

En 'Comèdies i proverbis', Rohmer es mostra més optimista que en l'anterior cicle 'Sis contes morals', amb sabors que remeten al cine post-'nouvelle vague', amb una amargura constant que finalitza amb films esperançats, en què els personatges busquen arribar a un objectiu i la mateixa recerca és el punt central de la mirada del director.

Les projeccions de la 'Filmoteca d'estiu' se celebren de dilluns a diumenge, llevat dels dimecres, que no hi ha sessió. La projecció s'inicia a les 22.30 hores i la taquilla s'obri a les 21.00 hores. El preu de l'entrada general és de 3,50 euros i 25 euros per a l'abonament de deu sessions.

Lo más visto