L'Ajuntament denuncia que el deute de Generalitat i Govern aconseguirà els 200 euros per ondense durant 2020

S'estan incrementant els impagaments en educació, serveis socials, igualtat, ocupació i obres EDUSI per damunt de 5 milions

General 10 de agosto de 2020 REDACCIÓ
AYUNTAMIENTO_ONDA

El regidor d'Hisenda de l'Ajuntament d'Onda, Salvador Aguilella, ha denunciat que el deute de la Generalitat Valenciana i del Govern d'Espanya aconseguirà durant enguany els 200 euros per ondense si aquestes administracions no comencen a pagar el que ens deuen. El càlcul respon a un informe de la Intervenció Municipal en el qual alerta sobre una previsió de dèficit de 4.964.261 euros a final d'any en cas que totes dues administracions no salden els seus deutes amb Onda.

Avui dia el govern autonòmic deu a tots els ondenses la inversió completa del Pla Edificant, que està assumint ara l'Ajuntament per a poder dur a terme les reformes dels centres educatius, i que ja ha superat els 774.936,11 euros de deute. Aquestes xifres es veuran incrementades amb l'inici en les pròximes setmanes de les obres d'ampliació de l'Institut, que ja s'han adjudicat per 4,7 milions d'euros.

A més d'altres pagaments pendents corresponents a les àrees d'ocupació, serveis socials o igualtat. Per exemple, en el que portem d'any l'Ajuntament d'Onda ja ha pagat 650.000 euros de despeses de programes que són 100 % de competència de la Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives i que s'estan prestant per l'administració local. Per part seua, l'Estat arribarà als 1,9 milions d'euros de deute pels fons europeus aprovats per a Onda en el Pla EDUSI, però que encara no ha començat a pagar. 

«Aquest deute que porten mesos incrementant amb Onda arribarà a produir un greu desequilibri econòmic en les arques municipals si no se salda, i especialment en un moment tan sensible com aquest i amb la crisi que ens aguaita. Si Sánchez i Puig volen ajudar els ajuntaments en aquesta crisi el millor que poden fer és pagar el que deuen, ja ens encarregarem des dels consistoris a destinar aqueixos diners als serveis i iniciatives que sol·liciten i mereixen els nostres veïns», ha apuntat Aguilella.

Te puede interesar
Lo más visto