Vila-real delimita els seus parcs empresarials per a la modernització de les àrees industrials

S'ha aprovat un estudi de delimitació dels seus parcs industrials

General 10 de agosto de 2020 REDACCIÓ
vila real

L'Ajuntament de Vila-real ha aprovat l'estudi de delimitació dels seus parcs industrials, un treball de planificació impulsat i coordinat des de l'oficina de reindustrialització municipal, gràcies al qual la «ciutat estarà més ben posicionada a l'hora d'obtindre noves ajudes per a continuar avançant en la modernització dels polígons». Així ho ha explicat el regidor de Territori, Emilio M. Obiol, qui ha remarcat que gràcies a aquest treball de delimitació, «estem en millors condicions d'obtindre en el futur noves ajudes com les que hem gestionat en els últims anys i que ens han permés invertir al voltant de 2,5 milions d'euros en diferents àrees empresarials de Vila-real».

L'oficina municipal de reindustrialització va nàixer en 2018 amb la finalitat de reactivar la inversió industrial en el municipi facilitant l'ampliació o instal·lació d'empreses i modernitzant les dotacions dels polígons per afavorir la competitivitat. Gràcies al treball d'aquest departament s'ha aconseguit una injecció econòmica «històrica» per a les àrees industrials a través de l'Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (Ivace) «que ens ha permés actuar en una superfície de més de 2 milions de metres quadrats», recorda Obiol.

L'edil explica: «en aquest 2020 esperàvem poder comptar amb noves ajudes de l’Ivace, i havíem presentat nous projectes, però la Generalitat Valenciana s'ha vist obligada a anul·lar la partida econòmica d'enguany per a destinar els diners a actuacions urgents motivades per la crisi sanitària». No obstant això, la Conselleria d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball ja ha anunciat que treballa en una nova convocatòria per a 2021.

Te puede interesar
Lo más visto