Castello 24. El digital de Castelló Castello 24. El digital de Castelló

Les Platges de Peníscola es mantenen a l'agost per davall del 50 % del seu aforament màxim

La gran capacitat de càrrega dels arenals urbans en la localitat permeten encara allotjar el doble de banyistes, mantenint els de 10 metres quadrats per usuari o grup d'usuaris

General 10 de agosto de 2020 REDACCIÓ
peñiscola

El dron amb intel·ligència artificial amb el qual compta el dispositiu de seguretat en platges de l'Ajuntament de Peníscola confirma l'alta capacitat de càrrega de les platges urbanes de la localitat. El dron sobrevola fins a 4 ocasions al dia el litoral del municipi, acció a penes perceptible pels usuaris ja que aquest és altament silenciós i ha de sobrevolar l'aigua i no l'arenal. 

Amb el sistema d'intel·ligència artificial ha extret dades de les platges urbanes durant els dos vols del matí i els dos de la vesprada, identificant que els pics d'ocupació es registren en els controls de les 13.30h durant els primers dies del mes d'agost. 

Pel que respecta als dies de la setmana, són el dissabte i el diumenge els dies amb majors registres, resultant els dos dissabtes i dos diumenges primers del mes els dies de major ocupació, per damunt del 30 % de la capacitat total de càrrega si atenem la restricció normativa que atorga major espai per persona, 10 metres quadrats. 

«Si atenem les restriccions que indiquen un espai per persona encara menor, de 4 metres quadrats, els percentatges serien encara menors i contemplaríem una capacitat de càrrega de les platges encara superior; no obstant això, estem optant per realitzar els càlculs atenent 10 metres quadrats per usuari, la qual cosa no significa que hagen de mantindre's  aqueixes distàncies, sinó que les nostres platges són prou àmplies com per a allotjar milers d'usuaris amb amplitud», ha explicat la regidora de l'àrea, Raquel París. 

Realitzant el comptatge tenint en compte que l'aforament màxim se situaria en els 26.000 usuaris, aproximadament, «queda marge per a més del doble de banyistes», ha remarcat la regidora. 

El decàleg de normes d'ús de la platja indica als banyistes que han de respectar els dos metres de distància entre usuaris, «normes el grau d'acompliment de les quals és elevat fins ara, gràcies a la responsabilitat dels usuaris i a l'esforç que el dispositiu de seguretat en platges desplegat està efectuant per a informar i resoldre dubtes a aquells usuaris que no coneixen la normativa», ha valorat. 

El sistema de control d'aforaments a través del dron que el consistori ha posat en marxa per als mesos de juliol i agost « passa desapercebut i a nosaltres ens garanteix el coneixement de l'estat de l'ocupació en platges a temps real per a poder desplaçar banyistes a sectors de la platja menys saturats, garantint així un ús segur del nostre litoral», ha manifestat París. 

Te puede interesar

Lo más visto

Newsletter