Nules no autoritzarà casals en la setmana de festes patronals suspesa

La Junta Local de Seguretat es reuneix per a coordinar diferents protocols en matèria festiva i de protecció davant la COVID-19

General 10 de agosto de 2020 REDACCIÓ
IMG_5713

L’Ajuntament de Nules no autoritzarà actes festius alternatius ni l’obertura de casals en la setmana de les festes patronals en honor a Sant Bartomeu suspensa per prevenció davant l’actual situació sanitària per la COVID-19, i que estava previst celebrar-se els dies del 21 al 30 d’agost.

Una decisió que s’ha acordat hui en la Junta Local de Seguretat celebrada a Nules. La junta ha estat presidida per l’alcalde de Nules, David García i pel secretari de la Subdelegació del Govern a Castelló, Gabriel Estevan de la Fuente, i ha comptat amb la presència de la cap de la Unitat contra Violència de Gènere de la subdelegació, Rosa Marco Chordà, i de representants de les forces de seguretat com ara la Guàrdia Civil, Policia Nacional adscrita a la Generalitat Valenciana i Policia Local, a més de representants de Protecció Civil, Creu Roja, i Centre de Salut.

“Hem demanat col·laboració i coordinació de les diferents forces de seguretat per a fer controls els dies de la setmana de festes suspesa, ja que des de l’ajuntament no es va a autoritzar cap tipus d’acte. De manera que no s’autoritzaran casals, ni talls de la via pública per a sopars o dinars, o actuacions musicals, entre altres. També se suspendran temporalment les autoritzacions d’aquells casals que obrin al llarg de l’any. Per tant, tindrem un dispositiu especial per a fer complir aquestes mesures que en el cas d’incompliment seran sancionades”, assenyala l’alcalde de Nules i regidor de Seguretat i Policia Local, David García.

Entre altres assumptes tractats cal destacar a més el balanç fet de les actuacions i mesures portades a terme pel consistori davant la COVID-19, en concret s’ha acordat seguir desenvolupant una campanya coordinada entre la Policia Local, la Guàrdia Civil i la Policia Autonòmica per a controlar que els locals d’oci i les terrasses complisquen la normativa actual.

A més, també s’ha valorat positivament el funcionament de Viogen a la localitat de Nules, i s’ha renovat el conveni. Cal recordar que en el mes de maig de l’any 2017 la Junta Local de Seguretat de Nules va aprovar el nou protocol per a la Protecció de Víctimes de Violència de Gènere, així doncs entre les accions principals que s’han realitzat es troba el procés d’integració de la Policia Local en el sistema Viogen i la creació de la comissió tècnica amb la corresponen Mesa Psicosocial de Violència de Gènere de Nules formada per representants d’organismes com ara la Subdelegació del Govern, l’Oficina de Víctimes del Delicte, el Centre Dona 24 hores, Guàrdia Civil, Policia Local o el departament de Serveis Socials de l’Ajuntament de Nules, “aquesta mesa és un dels principals mecanismes de coordinació i permés la participació de la Policia Local en l’execució i seguiment de les mesures judicials per a la protecció de víctimes de violència de gènere de la localitat. Per tant, a hores d’ara hi ha una major col·laboració i coordinació en aquests assumptes entre la Guàrdia Civil i la Policia Local”, explica David García.

Te puede interesar
Lo más visto