Castelló opta a entrar en el consell de la xarxa de ciutats de la ciència i la innovació

L'alcaldessa destaca els projectes d'innovació i la gestió de fons europeus de l'Ajuntament en la candidatura presentada

General 10 de agosto de 2020 REDACCIÓ
castelló

L'Ajuntament de Castelló ha presentat candidatura per a entrar a formar part del consell rector de la Xarxa Innpulso (Xarxa de Ciutats de la Ciència i la Innovació). L'alcaldessa, Amparo Marco, opta així al nou lloc de consellera en representació del consistori de la capital en la categoria de ciutats grans. El ple en el qual s'elegiran als nous consellers se celebrarà el mes de setembre.

Castelló fa així un pas al capdavant per a optar a entrar en l'òrgan executiu de la xarxa, de la qual forma part des de fa un any, a partir de la concessió de la Distinció de Ciutat de la Ciència i Innovació. “La innovació és la palanca de canvi necessària per al desenvolupament de la ciutat, i en aquesta línia estem treballant, apostant per un model de ciutat basat en el coneixement i la innovació, i sostenible des del punt de vista econòmic, social i ambiental”, ha explicat Marco. “La ciutat ha aprés molt en aquest procés de transformació basat en la tecnologia, la inclusió, l'accessibilitat, el desenvolupament urbà i la sostenibilitat, que ha suposat l'execució de nombrosos projectes de caràcter innovador en els últims anys. Per això pensem que formant part del consell rector de la Xarxa Innpulso, des de Castelló podrem sumar i compartir la nostra experiència amb les ciutats que formen part de la xarxa, així com ajudar a impulsar-la i contribuir a la consecució dels seus objectius”, ha ressaltat.

Durant l'any que Castelló porta en la Xarxa Innpulso, ha mantingut un paper molt actiu, que va començar amb l'organització en la capital de la Plana de la cerimònia de lliurament de les distincions Ciutat de la Ciència i la Innovació, a la qual va assistir el ministre de Ciència i Innovació, Pedro Duque. A més, Castelló ha participat en els diferents fòrums i reunions de la xarxa i el mes passat va prendre part en el cicle de webinars organitzat per la Xarxa Innpulso sobre millors pràctiques municipals en matèria d'innovació. En aquest cicle l'Ajuntament de Castelló va ser proposat per la xarxa com a exemple de bona pràctica en la gestió de fons europeus i la directora de l'Oficina de Planificació Econòmica va impartir un webinar sobre la gestió i governança de les Estratègies de Desenvolupament Urbà Sostenible i Integrat (Edusi).

Entre les experiències que pot aportar Castelló a la Xarxa Innpulso, i que recull la candidatura al consell rector, destaca la gestió de fons europeus, en ser un dels ajuntaments del país més reconeguts per la seua captació i bona gestió de fons europeus, que li ha valgut el reconeixement de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP) amb el Premi Bon Govern a la Millor Gestió de Fons Europeus.

La ciutat també destaca en els processos de Compra Pública d'Innovació; i en el disseny i implementació de l'Agenda Urbana Local, sent seleccionada pel Ministeri de Foment i Agenda Urbana com a municipi pilot i de referència a Espanya per la planificació del seu procés d'elaboració de l'Agenda Urbana Castelló 2030.

A més, Castelló s'ha convertit en un referent europeu en accessibilitat urbana, i per les seues polítiques d'accessibilitat va ser premiada per la Comissió Europea el mes de novembre passat amb el Segon Premi Ciutat Europea Accessible 2019. Així mateix, la ciutat acaba de ser seleccionada per la Comissió Europea d'entre més de 120 candidatures, com una de les 54 ciutats europees que participarà en la Intelligent City Challenge. Una iniciativa única i pionera que actuarà durant 30 mesos com a motor per a les ciutats participants en la conducció cap a una revolució tecnològica que portarà no sols a un major creixement i competitivitat, sinó també a condicions i espais de vida més saludables, més verdes i sostenibles.

Te puede interesar
Lo más visto