Vistabella registra el primer brot de coronavirus

Fins al moment hi ha 3 tres casos confirmats i tots ells són persones joves

Sanitat 11 de agosto de 2020 REDACCIÓ
27
Onda Cero

Vistabella ha registrat un brot de coronavirus en el qual fins al moment hi ha 3 tres casos confirmats. El primer d'ells es va conéixer dijous passat, segons ha informat l'alcalde de la localitat, Jordi Alcón. Es tracta d'una persona jove de 16 anys, que estiueja al poble, i que pel que sembla presentava símptomes lleus de la malaltia. 

Una vegada es va confirmar que era positiu, han posat en marxa el protocol sanitari informant Salut Pública per a rastrejar a tots els contactes pròxims al positiu. Com ha explicat Alcón, “el mateix dijous a la vesprada realitzem un llistat amb les persones amb les quals podia haver estat en contacte i el divendres al matí es van realitzar 27 proves PCR a les persones més pròximes al contagiat” en el consultori mèdic de Vistabella, mitjançant un autoCovid, amb l'objectiu d'evitar propagar més contactes.

Diumenge passat van conéixer que dos d'aquestes persones a les quals se'ls va realitzar el PCR van donar positiu “una està asimptomàtica i l'altra presenta símptomes lleus” ha assenyalat el primer edil. Es tracta també de dos joves, ja que són del cercle d'amics del primer contagiat.

A més, ahir dilluns al matí es van realitzar 10 noves PCR a familiars i persones de contacte més estret de les dues persones a les quals se'ls va confirmar com a positiu per Covid-19 passat diumenge.

El primer edil ha informat que les 27 persones a les quals se'ls va fer el divendres el PCR es troben en aïllament “ja que podria donar-se el cas que mostraren símptomes en uns dies” com és habitual en aquesta malaltia.

Aquests són els primers positius que registra Vistabella des que va començar la pandèmia, “però és alguna cosa que sabíem que podia ocórrer, encara que estem prenent totes les mesures de seguretat”.

Per això, des de l'ajuntament s'he emés un comunicat amb la informació dels casos i es fa una crida a la població assenyalant que “és responsabilitat de tots els veïns, no únicament del personal sanitari, complir les mesures higièniques de seguretat decretades, per això demanem evitar aglomeracions i/o reunions, fins i tot de familiars no convivents, utilitzar sempre la màscara, fins i tot en espais oberts, mantindre la distància de seguretat i llavar-se les mans sovint amb sabó o gel hidroalcohólic”.

Te puede interesar
Lo más visto