Onda desinfecta i reforma els centres educatius Baltasar Rull, Mestre Caballero i Pio XII

En aquest sentit, la regidora d'Educació i Formació ha assegurat que "la salut i l'educació dels nostres alumnes són la nostra màxima prioritat”

Educació 11 de agosto de 2020 REDACCIÓ
IMG_9035
Ajuntament d'Onda

Els centres educatius d'Onda Baltasar Rull, Mestre Caballero i Pio XII estaran reformats i totalment desinfectats el pròxim 7 de setembre, dia en què arranca el nou curs escolar. Això es podrà dur a terme gràcies a les actuacions que està duent a terme l'Ajuntament d'Onda dins del Pla Edificant de la Generalitat Valenciana.


El consistori ha avançat els diners de les obres, a expenses que després l'administració autonòmica complisca amb el seu compromís, per a garantir que començaren en termini i acabaran abans de l'inici del curs amb la condició que no afectaren la seguretat dels alumnes i docents ni a la qualitat educativa.


Per part seua, Estela Badenes, la regidora d'Educació i Formació, ha supervisat aquest matí les obres per a comprovar que s'estan executant conforme els terminis establits i ha informat que, “una vegada finalitzades les actuacions es procedirà a netejar a fons i desinfectar totes les instal·lacions per a minimitzar els riscos de contagi per Covid-19 entre la comunitat educativa. La salut i l'educació dels nostres alumnes són la nostra màxima prioritat”.


Pel que fa al CEIP Baltasar Rull, estan treballant al voltant de 12 persones. En concret, la seua funció és la de reformar i adequar les zones exteriors, condicionant la zona enjardinada i construint un magatzem per al gimnàs, així com ampliant la cuina.


D'altra banda, en el CEIP Mestre Caballero compten amb 6 obrers que actuen en la zona de circulació exterior amb una coberta entre edificis.

I quant al CEIP Pio XII també s'està remodelant la zona exterior de l'edifici mitjançant la construcció d'una rampa d'accés, pintat de pati amb producte antilliscant, un mur de contenció i la formigonada dels parterres d'arena, en el qual estan treballant 5 operaris.


A més, la setmana que ve s'aprovarà en Junta de Govern l'aprovació definitiva del projecte d'ampliació de la Secció de l'IES Serrà d’Espadà, licitat per un valor de 5.674.822 euros.


Inversió total

La Generalitat Valenciana s'ha compromés a assumir una inversió total en els centres educatius d'Onda que ascendeix a 6,3 milions d'euros. Aquesta quantitat inclou l'ampliació de la Secció Serra d’Espadà, per a la qual es destinarà la major part del pressupost. Fins al moment, el Consell no ha efectuat cap ingrés per a escometre totes les actuacions.

Te puede interesar
Lo más visto