Sanitat implanta un equip de radiocirugia cranial i braquiterapia a l'hospital Clínic

Les obres tenen un import de licitació de 478.536,02 euros i tindran una duració de 4 mesos

General 11 de agosto de 2020 REDACCIÓ
gamma_Clinico

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública ha publicat en la plataforma de contractació la licitació de les obres d'adaptació d'espais per a la implantació d'un equip Leksell Gamma Knife i una braquiterapia en el Servei de Radioteràpia de l'hospital Clínic Universitari de València.

Aquest equip s'adquireix en el marc de l'expedient de subministrament, instal·lació i posada en marxa d'equipament per a l'atenció, diagnòstic i tractament de malalties oncològiques en la Comunitat Valenciana.

Així mateix, aquest equip de radiocirugia cranial empra radiacions ionitzants procedents de 192 fonts de cobalt 60 (Co60) que convergeixen en la zona a tractar amb una precisió submilimètrica.

Actualment, hi ha instal·lades en el món 326 unitats i aquesta serà la primera instal·lada en un hospital públic a Espanya. Aquesta unitat permet tractar no solament tumors malignes i metàstasis cerebrals, sinó que també pot tractar patologia vascular com les malformacions arterio-venoses, tumors benignes com el meningioma i patologia funcional com la neuràlgia del trigemin l'el tremolor de la malaltia de Parkinson o l'epilèpsia i tot això sense haver de realitzar un procés quirúrgic en el crani i amb el pacient en règim ambulatori.

Les obres tenen un import de licitació de 478.536,02 euros i tindran una duració de 4 mesos. Aquestes consisteixen en la reforma i reconstrucció d'espais existents en el soterrani de l'edifici, dins del servei de Radioteràpia, on se situarà el nou equip de tractament.

Te puede interesar
Lo más visto