El Consorci Castelló Nord amplia els descomptes als usuaris de la Targeta Verda

D'aquesta manera es premia la col·laboració de la ciutadania en la correcta separació en origen dels residus

General 12 de agosto de 2020 REDACCIÓ
Ecoparque-Movil
Alcoyinforma

El Consorci Castelló Nord, Pla Zonal 1, ha ampliat en aquest exercici 2020 l'import dels descomptes a aplicar en la taxa per valorització i eliminació de residus urbans per als prop de 14.600 usuaris de la Targeta Verda en la xarxa consorciada d'ecoparcs del Pla Zonal 1 durant el 2019. Aquesta és una iniciativa sobre conscienciació mediambiental que premia la col·laboració de la ciutadania en la correcta separació en origen dels residus per a la seua posterior valorització en la xarxa d'ecoparcs fixos i mòbils del Consorci.

En concret es destinaran 232.842 euros, enfront dels 174.000 de l'any anterior, la qual cosa suposa un increment de prop de 60.000 euros.

A més, el Consorci també ha pres la decisió d'ajornar a tota la seua ciutadania el cobrament de la taxa per valorització i eliminació de residus urbans del 2020 a l'últim trimestre de l'any, amb la finalitat de “alleujar la pressió econòmica que hagen pogut patir les famílies i empreses dels 49 municipis consorciats del nord de la província de Castelló, davant la situació actual, provocada per la *Covid-19″, com ha explicat el president del Consorci de Residus C1, Sergio Bou.

Els Serveis de Gestió Tributària de les Diputacions de Castelló han modificat ja els cobraments de la taxa que fa possible el servei de tractament dels residus, que es realitzaran entre el 15 de setembre i 16 de novembre del 2020.

Per tant, el funcionament concret d'aquesta iniciativa, que segueix la premissa ‘com més recicles, menys pagues’, és que cada vegada que una persona dels municipis consorciats deposita els residus correctament en qualsevol ecoparc de la xarxa, bé siga fix o mòbil, se li quantifica una sèrie de punts en la targeta, que es converteixen en un descompte sobre la taxa.

Increment de les tones recollides en ecoparcs

D'altra banda, Bou ha informat també que durant 2019 s'han recollit més de 19.500 tones de residus en els ecoparcs dels 49 municipis consorciats. Aquesta xifra representa un increment del 35% respecte a l'any anterior, situant-se l'any de major separació en origen des de la posada en marxa de la xarxa consorciada.

“Els ciutadans i ciutadanes del Consorci continuen incrementant la utilització dels nostres ecoparcs, la qual cosa ens confirma que anem pel camí correcte, el de separar en origen els nostres residus domiciliaris i evitar amb això abocaments incontrolats“.

Te puede interesar
Lo más visto