La Vall busca metge en plena crisi sanitaria de la Covid-19

L'hospital la LLar Sagrada Família pateix una falta de personal en plena pandèmia

General 12 de agosto de 2020 REDACCIÓ
1308029_1

El Ajuntament de la Vall d'Uixó ha iniciat aquesta setmana el procés de selecció per a constituir una bossa per a cobrir la plaça de metge a la Llar Sagrada Família, acuitats per la crisi sanitària del covid-19. Un tràmit que «teníem arracada des de fa temps», afirma la edila de Serveis Socials, Marian Artero, però que han decidit formalitzar ara per a avançar-se a cobrir amb rapidesa qualsevol contratemps.

La creació de l'esmentada bossa no vol dir que la residència no dispose d'aquest servei, de fet, la plaça està ocupada per una doctora assignada a la qual està vigent, encara que és antiga, «per la qual cosa hem pensat que era el moment de crear una altra nova amb gent disposada i disponible per a treballar». De fet, durant el confinament, el consistori va haver de recórrer a una contractació externa en resposta a una necessitat urgent que no va poder cobrir-se per bossa.

Aquest procediment coincideix en el temps amb la recent convocatòria urgent d'una altra bossa per a auxiliars que cobriren les vacances estivals, que responia a la mateixa necessitat d'actualitzar el llistat de personal capacitat i disponible per a treballar.

De tots aquests desvetllaments vol parlar l'executiu local amb els responsables de la Generalitat a l'hora d'analitzar la gestió municipal del centre. De no produir-se canvis, el tripartit espera que la consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, visite la Llar Sagrada Família el mes vinent de setembre; una trobada en el qual li traslladaran la necessitat que el seu departament reconega les competències impròpies que assumeix la Vall.

A la vicepresidenta del Consell li plantejaran dues alternatives: un augment de l'aportació autonòmica anual o que la Conselleria assumisca l'administració directa. Fins a aqueix moment, l'Ajuntament continuarà destinant recursos per a reforçar els serveis.

Te puede interesar
Lo más visto