Borriana prohibirà celebracions en els casals per a la Misericòrdia

La Policia Local realitzarà inspeccions i control de totes les reunions privades

Sanitat 12 de agosto de 2020 REDACCIÓ
1308062_1

L'Ajuntament de Borriana prepara un decret per a la suspensió de les festes de la Misericòrdia i la prohibició d'ocupar espais en la via pública i de celebracions festives de penyes en els casals durant les dates en les quals haurien de tenir lloc les festes patronals. Aquesta mesura servirà per a garantir el compliment de les mesures adoptades per l'autoritat sanitària per a prevenir l'expansió de la COVID-19.

L'alcaldessa, Maria Josep  Safont, ho va comunicar després de presidir la Junta Local de Seguretat, amb la presència de representants de la Subdelegació del Govern a Castelló, i els principals comandaments a Borriana de la Policia Local, la Guàrdia Civil i la Policia de la Generalitat.

Els participants de la reunió van mostrar la preocupació per si algunes penyes incompleixen la normativa i persisteixen en la seua intenció de reunir-se entorn dels casals, després de la suspensió dels festejos de la patrona al setembre.

Per això, la Policia Local serà insistent en les tasques d'inspecció i control en el seguiment de la seguretat en espais públics i reunions privades, amb la finalitat de vetlar pel compliment de les mesures contemplades en la resolució d'alcaldia i en el Decret llei 11/2020, de 24 de juliol, del Consell, de règim sancionador específic contra els incompliments de les disposicions reguladores de les mesures de prevenció davant la COVID-19.

Es tracta d'un dispositiu de seguretat local coordinat per a detectar activitats inciviques i comportaments prohibits i sancionats per les ordenances municipals i autonòmiques, per a assegurar el «ple compliment de les mesures de prevenció i contenció».

El decret municipal recordarà les mesures establides en la norma de la Generalitat, que contempla sancions econòmiques per l'incompliment fins i tot en l'espai privat. Concretament, per a les infraccions lleus serà de 60 i 600 euros; per a les greus, de 601 a 30.000 euros; i les molt greus, de 30.001 a 60.000 euros.

Safont va explicar: «Volem que la ciutadania i els locals coneguen les infraccions per a evitar que es produïsquen, no es tracta d'estigmatitzar a ningú, però no podem permetre que comportaments irresponsables i insolidaris posen en perill a tota la ciutadania i provoquen rebrots que puguen derivar en mesures encara més restrictives i dràstiques».

En la trobada, des de la Subdelegació del Govern es va agrair «el treball, l'esforç, la disposició i la coordinació demostrades per les forces de seguretat, tant de la Policia Local com de la Guàrdia Civil i la Unitat Adscrita durant l'estat d'alarma, en el qual estaven sota el comandament del Ministeri d'Interior».

Te puede interesar
Lo más visto