Castello 24. El digital de Castelló Castello 24. El digital de Castelló

L'ajuntament de Vila-real posa de nou el CTE a la disposició de Sanitat per al seu ús com a hospital auxiliar

Les instal·lacions de la residència del Centre de Tecnificació Esportiva es posen per al seu ús com a hospital auxiliar en cas que hi hajen rebrots de la pandèmia

General 13 de agosto de 2020 REDACCIÓ
homenatge-CTE-2-710x500

L'Ajuntament de Vila-real posa de nou a la disposició de la Conselleria de Salut Pública i Sanitat Universal les instal·lacions de la residència del Centre de Tecnificació Esportiva (CTE) per al seu ús com a hospital auxiliar, en el cas que rebrots de la pandèmia per la COVID-19 el feren necessari. L'alcalde, José Benlloch, ha signat ja la resolució per a renovar la cessió temporal de les instal·lacions, en la qual s'estableix també que la Conselleria assumisca els treballs i costos de manteniment de les dependències mentre dure la cessió. 

«Des de l'inici d'aquesta crisi sanitària sense precedents hem posat tots els nostres recursos i voluntat de col·laboració al servei de les autoritats sanitàries. Així ho vam fer en el seu moment amb la cessió de la residència del CTE per al seu ús com a centre mèdic adscrit a l'Hospital Universitari de la Plana i no tenim cap dubte a tornar-ho a fer, tal com se'ns ha requerit, per a fer front a eventuals rebrots o noves onades de la pandèmia», detalla Benlloch. «El Centre de Tecnificació Esportiva és un edifici pagat amb els diners de tots els valencians i valencianes», ha declarat. 

El CTE, que compta amb una residència de 36 habitacions, piscina i pavelló poliesportiu. El passat 26 de març, en moments especialment complicats de la pandèmia, l'alcalde va posar les instal·lacions a la disposició de les autoritats sanitàries, col·laborant a més en el seu condicionament com a hospital de campanya adscrit a la Plana per a atendre casos lleus de la COVID-19. Després de poc més d'un mes en funcionament, l'hospital del CTE va donar l'alta mèdica al seu últim pacient de coronavirus el mes de maig. En aquest període, es van atendre 43 pacients, amb una estada mitjana de 19,8 dies.

«El Centre de Tecnificació Esportiva ha demostrat la seua capacitat i eficàcia per a poder ser utilitzat com a hospital auxiliar i està ja completament dotat per a això; dotació en la qual l'Ajuntament de Vila-real també ha col·laborat activament, facilitant l'accés a materials o la infraestructura de comunicacions necessària per a la seua posada en servei», agrega Benlloch.

Te puede interesar

Lo más visto

Newsletter