Agricultura i les administracions locals treballen en solucions d'habitatge per als treballadors del camp davant un possible brot

Fa unes setmanes també es van reunir les entitats del sector agrari, ramader i pesquer per a garantir les mesures de seguretat i prevenció de la mà d'obra en el sector primari

Sanitat 13 de agosto de 2020 REDACCIÓ
personas_trabajando_en_el_campo_001
ElDesmarque

La consellera d'Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Mireia Mollà, s'ha reunit hui amb representants de les diputacions d'Alacant, Castelló i València i de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies. L'objectiu d'aquesta reunió era coordinar la posada en marxa d'una xarxa de solucions d'habitatge per a persones treballadores del camp en cas de detectar-se un possible cas de COVID-19. Una iniciativa que garanteix la distribució per comarques, de manera que cadascuna d'elles compte amb diverses alternatives disponibles.

 

En aquest sentit, fa unes setmanes van tindre lloc les trobades sectorials amb el conjunt d'entitats del sector agrari, ramader i pesquer, amb l'objectiu d'aprofundir en mesures complementàries de seguretat i prevenció vinculades a la mà d'obra en el sector primari.

 

"Entenem que els treballadors i les treballadores han de tindre a la seua disposició, per si s'ha d'activar cap cas de quarantena o aïllament d'un positiu i el seu entorn susceptible de tindre COVID, aquestes solucions de l'habitatge per garantir la seua seguretat i la dels seus companys o companyes", ha explicat Mollà.

Per últim, la consellera ha volgut enviar un missatge de tranquil·litat: "Treballem conjuntament perquè en el camp no se sofrisquen episodis de COVID, però si en tinguèrem cap cas es complirien tots els protocols de seguretat i així poder mantenir tot el comportament exemplar que el camp valencià ha demostrat des que es decretara l'estat d'alarma".

Te puede interesar
Lo más visto