Catelló instal·la nous contenidors davant l'augment de la tendència recicladora dels seus ciutadans

En concret, estan sent instal·lats fins a 1.100 nous contenidors per a la recuperació d'aquests residus, a més d'altres 150 d'envasos lleugers

General 14 de agosto de 2020 REDACCIÓ
140820 instal·lació de nous contenidors  (Castelló)

La ciutat de Castelló ha aconseguit consolidar l'increment dels hàbits de reciclatge que es van detectar durant l'estat d'alarma. i és que, en concret durant el primer semestre de l'any els residus amb separació en origen s'han incrementat fins a un 14,34%. I aixó vol dir que s'ha produit una caiguda de la fracció de resta (residus no recuperables) del 9,01% .


Segons ha indicat el regidor de Reciclatge i Gestió de Residus de Castelló, Ignasi Garcia, «això significa que tots aquests residus poden ser reciclats i, a més de les emissions que evitem generar, un altre aspecte positius és la reducció de les deixalles que han de ser eliminades o enterrades i que poden resultar contaminants».


Garcia proposa afavorir aquests hàbits “facilitant encara més el reciclatge a la ciutadania, una cosa que arribarà amb l'activació de la recollida selectiva d'orgànica, el pròxim 1 de setembre i la introducció de la figura de les educadores i els educadors ambientals”. I per això, estan sent instal·lats durant aquest mes fins a 1.100 nous contenidors per a la recuperació d'aquests residus, a més d'altres 150 d'envasos lleugers.


Pel que fa a les fraccions, l'increment més significatiu es registra en les restes d'aluminis i plàstics, la recuperació dels quals s'ha incrementat quasi un 25% respecte al primer semestre de 2019 amb prop de 890 tones depositades en els contenidors de reciclatge. Una quantitat similar de vidre ha sigut separada per la ciutadania a Castelló, el qual suposa un creixement interanual del 20%.


En paper, l'increment se situa en el 5,55% i, no obstant això, és el residu que més se separa, amb prop de 1.400 tones recuperades durant la primera meitat de l'any. Contrasta la caiguda en el reciclatge de l'oli domèstic, que baixa un 12,9% i se situa en les huit tones.

Te puede interesar
Lo más visto