Onda finançarà els tests Covid-19 als treballadors i usuaris de la residència, Centre de Dia i habitatge tutelat

L'equip de Ballester decideix actuar davant el menystinc de la Generalitat a les reiterades peticions de l'Ajuntament

General 14 de agosto de 2020 REDACCIÓ
RESIDENCIA_02 (2)

L'alcaldessa d'Onda, Carmina Ballester, ha anunciat que l'Ajuntament finançarà els test PCR per a la detecció del Covid-19 als treballadors i usuaris de la residència de majors, Centre de Dia i habitatge tutelat. Aquesta decisió arriba després del menystinc de la Generalitat Valenciana a les reiterades peticions del govern municipal perquè faça un control periòdic a les persones de risc de la població, com són els majors que habiten en centres assistencials.

Cal recordar que aquest compromís sorgeix de l'aprovació en el Ple del 8 de juliol, per unanimitat de tots els grups polítics, d'una proposta per a sol·licitar al govern autonòmic la realització de proves de detecció del coronavirus COVID-19 al col·lectiu esmentat. Així es va traslladar a la conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives així com a la de Sanitat Universal i Salut Pública. Al no rebre cap resposta, aquesta setmana l'alcaldessa va tornar a remetre la petició a la vicepresidenta Mónica Oltra, qui segueix sense pronunciar-se.

L'equip de Ballester considera que aquesta mesura és vital per a detectar i monitorar possibles casos positius, una informació clau per a previndre i aïllar futurs contagis, garantir la seguretat dels treballadors i l'atenció dels residents i els seus familiars.

“No permetrem que la Generalitat jugue amb la salut dels onders per negar-se a pagar els PCR, així que encara no sent la nostra competència ho assumirem des de l'Ajuntament, perquè la prevenció i el monitoratge és l'única manera de fer front al virus i evitar més desgràcies”, ha indicat l'alcaldessa.

L'Ajuntament ja ha comunicat la decisió a les entitats gestores dels esmentats centres socials i, conjuntament, s'organitzarà el procediment durant les pròximes setmanes.

Te puede interesar
Lo más visto