Conselleria atorgarà fins a 9 milions en ajudes per a activitats de suport educatiu i activitats extraescolars culturals i esportives

L'objectiu és compensar els efectes negatius del confinament conseqüència de l'emergència sanitària ocasionada per la COVID-19

Educació 14 de agosto de 2020 REDACCIÓ
2017091218312811869
Ceuta al Día

La Conselleria d'Educació, Cultura i Esport ha publicat en el DOGV l'ordre de bases i la convocatòria de la línia extraordinària de 9 milions d'euros en ajudes destinades als ajuntaments per a organitzar activitats de suport educatiu i activitats extraescolars culturals i esportives. En concret, les dirigides a la població escolar d'entre 3 i 18 anys. D'aquesta manera, es pretén compensar els efectes negatius del confinament conseqüència de l'emergència sanitària ocasionada per la COVID-19.

 

"Aquests 9 milions d'euros que destinem als ajuntaments són fonamentals perquè el nostre alumnat tinga igualtat d'oportunitats. Són perquè els consistoris puguen desplegar una oferta d'activitats com més àmplia millor per a reduir els efectes negatius de la COVID-19", ha explicat el conseller Vicent Marzà.

 

El termini per a que els ajuntaments demanen les subvencions estarà obert des del pròxim dilluns 17 d'agost al divendres 4 de setembre, els dos dies inclosos. La sol·licitud ha de fer-se exclusivament per via telemàtica a través de la seu electrònica de la Generalitat. 

Aquestes subvencions engloben totes les propostes que amb aquesta finalitat programen els consistoris des de l'1 de juliol de 2020 fins al pròxim 23 de juny de 2021, data en la qual acabarà el curs en Infantil, Primària, ESO, Batxillerat i FP.

 

Així mateix, amb l'objectiu de que tot això puga implementar-se de la manera més ràpida possible, la Conselleria abonarà el 100 % de les ajudes de manera anticipada als ajuntaments beneficiaris, que tindran fins al 15 de setembre de 2021 per a justificar la realització de les activitats.

 

Repartiment equitatiu de les ajudes per tot el territori

 En aquests casos sempre és important que les ajudes arriben a tot el territori de manera equitativa i justa. Per això, la Conselleria ha dissenyat un sistema de repartiment de subvencions que compensa les desigualtats de població i renda de cada municipi, de manera que tots reben fons suficients per a impulsar activitats extraescolars i de suport educatiu. Així, d'inici, els 540 ajuntaments valencians amb població entre 3 i 18 anys segons les xifres oficials del padró municipal a 1 de gener de 2019 disposen d'una quantitat mínima assegurada de 3.000 euros més una altra variable en funció de la població escolar empadronada i de la renda mitjana de cada municipi.

 

D'aquesta manera, els 141 municipis de les comarques d'Alacant podran rebre uns 3,32 milions d'euros; els 133 municipis de les comarques de Castelló amb població escolar sumarien un total aproximat d'1,25 milions d'euros, i els 266 ajuntaments de les comarques de València disposarien d'uns 4,42 milions d'euros.

Te puede interesar
Lo más visto