Noves mesures de prevenció sanitària: prohibit fumar a l'aire lliure i el tancament de totes les discoteques, sales de ball i bars de copes

Així ho ha anunciat Illa fa uns moments després d'una reunió extraordinària amb les comunitats autònomes

Sanitat 14 de agosto de 2020 REDACCIÓ
1597407572-4a18946693658933b0c9d39427fa8378
El País

El Ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha informat aquest divendres del acord del Ministeri de Sanitat amb les comunitats autònomes "per unanimitat" que es prohibisca fumar en la via pública o a l'aire lliure (tant cigarrets com qualsevol altre dispositiu d'inhalació de tabac) si no es poden mantindre els dos metres de distància de seguretat. Es tracta d'una mesura de prevenció enfront de la COVID-19 que ja s'ha d'aplicar a nivell nacional, de la mateixa manera que el tancament de totes les discoteques, sales de ball i bars de copes amb i sense actuacions en directe.

Illa ha informat d'aixó en roda de premsa després d'una reunió extraordinària amb les comunitats autònomes, en el marc del Consell Interritorial del Sistema Nacional de Salut (CISNS), per a abordar l'evolució de la pandèmia del coronavirus.

D'altra banda, en hostaleria, restauració, terrasses i bars/restaurants de platja haurà d'haver-hi un metre i mig de distància entre taules, amb 10 persones com a màxim per grup. Aquesta distància també s'haurà de respectar en les barres. La taula o agrupació de taules que s'utilitzen per als grups, a més, hauran de ser concordes al nombre de persones per a respectar la distància mínima interpersonal.

Pel que fa a l'hora de tancament d'aquests establiments serà  a la 1 de la matinada i no podrà admetre's a nous clients des de les 12. Juntament amb aquestes mesures, de manera complementària s'ha acordat reforçar els controls per a evitar el consum d'alcohol en via pública que no estiga autoritzat, tenint en compte que les comunitats autònomes i ajuntaments aplicaran les sancions corresponents.

I a això se suma també que en els centres sociosanitaris es farà proves PCR a tots els nous ingressos 72 hores abans de la seua entrada. A més, es realitzarà aquesta prova als empleats que tornen de permisos i vacances, així com als nous treballadors.

L'aplicació d'aquestes mesures sorgeix després d'haver-se registrat aquest dijous 2.935 casos en 24 hores, la major xifra des d'abril, i 26 morts. Per això, el ministre també ha fet tres recomanacions: limitar les trobades socials al grup de convivència més pròxim, que no se supere un màxim de 10 persones i que es realitzen PCR als treballadors de centres sociosanitaris de manera freqüent.

Les visites als residents estaran limitades a una sola persona i una hora màxim al dia, llevat que es trobe en situació greu i es tema per la seua vida. Per part seua, les residències hauran de garantir que les visites es realitzen de manera escalonada al llarg del dia per a evitar que coincidisquen diversos visitants. Les eixides dels residents en centres sociosanitaris també seran molt limitades.

Quant a esdeveniments multitudinaris, hauran de tindre autorització de l'autonomia on se celebren per a poder realitzar-se, després d'haver-se realitzat una avaluació del risc per part de la comunitat autònoma seguint el document que va acordar la Comissió de Salut Pública del Consell Interterritorial sobre aquestes activitats.

Te puede interesar
Lo más visto