L'Ajuntament de Vila-real invertirà 136.016 euros per a convertir l'antiga estació de la Panderola en la nova seu de Creu Roja

L'actuació forma part del Pla d'impuls i priorització de projectes pendents, derivat de la crisi sanitària

General 17 de agosto de 2020 REDACCIÓ
estacioneta
Castellón Información

L'Ajuntament de Vila-real invertirà 136.016 euros en la reforma de l'antiga estació de la Panderola per al seu condicionament com a nova seu de Creu Roja. Aquesta és una quantitat que se suma als prop de 50.000 euros destinats a la primera fase de remodelació del vell edifici i als 140.000 euros del conveni anual que el consistori manté amb l'entitat, reforçat aquest estiu a conseqüència de la crisi sanitària.

Segons l'alcalde José Benlloch, “Creu Roja és un dels puntals del model d'aliança amb la societat que impulsem a Vila- real des de fa nou anys i que ens ha permés treballar, de la mà de les nostres entitats socials, per no deixar a ningú arrere en situacions tan crítiques com la pandèmia per la COVID-19 que estem encara vivint.” A més, Benlloch ha recordat que la futura seu de Creu Roja tindrà un caràcter comarcal, reforçant d'aquesta manera la vocació de capitalitat de serveis de la ciutat.

El projecte de redistribució dels espais en l'antiga ‘estacioneta’ ha rebut ofertes de set empreses i, una vegada adjudicat, comptarà amb un termini d'execució de tres mesos. L'actuació forma part del Pla d'impuls i priorització de projectes pendents, derivat de la crisi sanitària.

“El treball que desenvolupa l'equip i voluntaris de Creu Roja Vila-real ha anat creixent de manera exponencial en els últims anys, al compàs de l'aliança social que l'Ajuntament ha anat teixint amb les nostres entitats, de manera que la seua actual seu del carrer del Calvari és ja totalment insuficient per a poder atendre tota aquesta demanda. Per això, i perquè som conscients de la importantíssima labor que realitzen perquè Vila-real puga avançar sense deixar a ningú arrere, vam decidir cedir-los un espai públic, l'antiga estacioneta, pel seu caràcter d'interés general”, ha assegurat l'alcalde.

I és que, en concret entre els programes que desenvolupa Creu Roja Vila-real destaquen els plans d'integració social de col·lectius vulnerables, atenció a migrants i a refugiats, programes de teleassistència i d'atenció a majors o persones amb discapacitat, a més d'actuació en emergències.

Te puede interesar
Lo más visto