Castelló agilitza la contractació dels projectes del Pla de Revitalització Econòmica

L'Ajuntament prioritza a pimes, microempreses i autònoms en les 45 microobres a través de les que s'injectaran 1,5 milions d'euros

Economía 17 de agosto de 2020 REDACCIÓ
21-04-20-Amparo-Marco-y-David-Donate-reunión-sector-comercial-1-1-710x500

El Pla d'Inversions de Revitalització Econòmica (Pirecas) de Castelló avança en la tramitació dels 45 projectes dels que consta amb la invitació directa a realitzar 38 de les obres a les pimes, microempreses i autònoms inscrits en la nova base de dades de contractació pública municipal creada arran del Pirecas.

Activat aquest particular procés d'adjudicació, durant el qual els interessats poden presentar les seues propostes per a ser valorades pels serveis tècnics, es preveu que les obres es puguen adjudicar en breu per a poder començar en els pròxims mesos. Els altres set projectes del Pirecas, de major quantia, requereixen d'un procés de concurs públic per a la seua licitació, en el qual també s'està treballant, i recull així mateix la subcontractació d'un percentatge de les prestacions objecte del contracte amb una o diverses microempreses o autònoms.

El Pirecas injectarà a la ciutat més de 1,5 milions d'euros en obres menors en els pròxims mesos, facilitant l'accés als projectes a autònoms, pimes i microempreses. Les obres, que s'extrauen de plans municipals, de processos participatius ja executats i de les demandes de juntes i consells de districte, es distribueixen en quatre blocs: seguretat viària, mobilitat sostenible i accessibilitat; pla de reforma d'escoles; millora urbana; i instal·lacions municipals.

Aquest pla d'inversions en microobres es va idear després de la declaració de l'estat d'alarma i es va activar durant el confinament per a contribuir a la reactivació econòmica i social de Castelló i a la generació de llocs de treball a través de la diversificació de la contractació pública. L'objectiu és pal·liar els efectes negatius que la crisi sanitària de la covid-19 té sobre el teixit econòmic i productiu local, especialment en autònoms, pimes i microempreses.

Quant a la base de dades, és un mecanisme directe perquè les diferents empreses puguen participar en els contractes menors tramitats des del consistori, aconseguint així una major rotació en la contractació pública, de manera que aquesta es diversifique i aconseguisca més beneficiaris.

Continua operativa i l'enllaç directe per a inscriure's es troba situat en el perfil del contractant de la pàgina web municipal (www.castello.es) i és el següent: contractaciomenor.castello.es. L'Ajuntament, com ja ha fet amb els projectes del Pirecas, dóna a conéixer el llistat de productes o serveis que habitualment s'adquireixen per part de l'administració municipal amb les característiques de contractes menors, per a així fomentar la participació directa dels comerços en els processos de compra, donant la possibilitat a les empreses interessades a proveir aquests productes o serveis a manifestar aqueix interés perquè els serveis municipals els tinguen en compte a l'hora d'obtindre un major nombre d'ofertes.

Te puede interesar
Lo más visto