Les aigües residuals de Vinaròs descarten la presència de COVID-19

L'existència de diversos casos no afecten de forma generalitzada a les aigües

Sanitat 17 de agosto de 2020 REDACCIÓ
Facsa-710x500

Les aigües residuals de Vinaròs estan exemptes de coronavirus segons les últimes analítiques realitzades per l'empresa Facsa.

Des de l'Ajuntament de Vinaròs s'ha informat aquest matí que les analítiques realitzades des de mitjan juny, juliol i les dues primeres setmanes d'agost no han detectat la presència de la COVID-19 a les aigües negres de la ciutat.

Les proves es realitzen en les aigües i fangs i es basen en l'extracció del ARN de la mostra per a la posterior anàlisi en el laboratori. Totes les que s'han realitzat fins al dia d'avui descarten la presència del coronavirus a Vinaròs.

Les anàlisis els assumeix l'empresa Facsa sense que suposen cap cost per a l'Ajuntament, després del conveni signat el mes de maig passat entre l'Ajuntament i Facsa.

Des de l'Ajuntament el primer tinent alcalde, Marc Albella, ha realitzat una valoració positiva, però demana a la ciutadania que no baixe la guàrdia i continue respectant totes les normes de seguretat establides per les autoritats sanitàries per a evitar una possible propagació de coronavirus en la localitat.

Sobre l'existència de diversos casos positius de COVID-19 a Vinaròs aquests mesos, Albella explicava que “evidentment que hi ha hagut casos, però de forma molt residual i localitzada, la qual cosa no afecta de forma generalitzada a les aigües”.

La finalitat de les proves és detectar una possible presència del material genètic de SARS-CoV-2, causant del coronavirus, i així poder controlar possibles rebrots, en cas de produir-se.

Te puede interesar
Lo más visto