Castello 24. El digital de Castelló Castello 24. El digital de Castelló

Els espais d'art de Castelló s'inclouen en el nou microsite turístic de la Generalitat

Fanzara, Torreblanca, Vilafamés o Castelló són alguns dels llocs destacats de la web

General 17 de agosto de 2020 REDACCIÓ
LAGUNA

Turisme Comunitat Valenciana ha posat en marxa un nou microsite específic per a promocionar l'oferta d'art contemporani en la Comunitat Valenciana. Aquesta web està integrada en el portal turístic de la Comunitat Valenciana i promociona, especialment, les iniciatives, esdeveniments, espais expositius o museus situats en l'àmbit rural però inclou també l'oferta dels grans centres culturals urbans.

La nova web incorpora 32 entrades amb diferents recursos el fil conductor dels quals és l'art més avantguardista.

Així, està present l'art urbà a través d'iniciatives com la del Museu Inacabat d'Art Urbà (Miau), del xicotet municipi de Fanzara, en l'Alt Millars, o la del Citric, a Torreblanca, i també l'aposta de Xest per impulsar un esdeveniment cultural com és el Grafittea.

La xarxa d'art contemporani també inclou festivals multidisciplinaris com, per exemple, el del tèxtil de Gata de Gorgos (Art al Vent), manifestacions de Land Art com el Biodivers de Carrícola, a la Vall d'Albaida, o art efímer, com és la iniciativa dels Miradors de l'Horta, a l'entorn del Barranc del Carraixet.

El nou ‘microsite’ també promociona espais en xicotetes poblacions, com és Coll Blanc, a Culla, i museus de referència com el Macvac de Vilafamés. A tots ells, s'uneixen els grans centres d'art contemporani com l'IVAM, el Centre del Carme, el MACA d'Alacant, el MUA de la Universitat d'Alacant, l'Espai d’art contemporani de Castelló i també col·leccions privades i espais multidisciplinaris.

El secretari autónòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha assegurat que la promoció de l'art contemporani en les zones rurals “suposa posar en valor, redescobrir i diversificar l'oferta de turisme cultural de la Comunitat”.

Colomer ha manifestat que enguany, en el qual molts dels visitants trien destinacions rurals, la promoció d'aquesta oferta cultural suposa afegir un valor diferencial a aquestes destinacions i “continuar impulsant la vertebració de tot el territori de la Comunitat”.

Turisme Comunitat Valenciana, a través de l'estratègia CreaTurisme, impulsa la Xarxa de Centres d'Art Contemporani en l'entorn rural com a producte turístic singular. A aquesta xarxa s'han adherit diferents recursos turístics vinculats a l'art contemporani, tant iniciatives permanents com de caràcter efímer però de celebració periòdica.

Te puede interesar

Lo más visto

Newsletter