Tornada a l’escola: màxima presència i mínim contacte possible

Sanitat 17 de agosto de 2020 REDACCIÓ
descarga (1)

A falta de tres setmanes per a la tornada a l'escola, la comunitat educativa es prepara per a l'inici del curs. Entre les novetats, destaca el fet que es reduirà el nombre d’alumnes per aula i es crearan grups aïllats.

L’objectiu d’aquest curs acadèmic és arribar a la màxima presència amb el mínim contacte possible. En infantil i primària els grups seran estables i amb una ràtio reduïda, com a molt de 20 alumnes.

Davant de la falta d'espai, en secundària i batxillerat assistiran a classe en dies alterns. Està previst, però, que l'alumnat de primer de l'ESO acudirà cada dia per a facilitar l'adaptació en la nova etapa educativa.

En el transport escolar, la mascareta serà obligatòria i els seients fixos, als espais comuns dels centres com el menjador o la biblioteca s'ha de garantir la distància mínima reduint l'aforament si cal. Quant a les activitats extraescolars, el centre les pot organitzar si té espai i pot garantir la traçabilitat.

A la Comunitat Valenciana s'han invertit 207 milions d'euros en contractacions, digitalització i compra de mesures de protecció, ja que els interrogants se centren ara a com actuar davant dels primers símptomes.

Una de les coses que més inquieta la població és saber què passarà quan es detecte un positiu entre l'alumnat o el professorat. Cal tindre clars els passos que cal fer si presenten símptomes que poden ser compatibles amb un constipat comú o una grip. El personal sanitari insisteix que s'ha de telefonar al centre de salut i no anar-hi directament.

Te puede interesar
Lo más visto