Barceló reconeix la falta de metges i infermeres per a afrontar la crisi sanitària

Malgrat les noves i nombroses incorporacions, els centres de salut valencians pateixen retards i disfuncions

Sanitat 18 de agosto de 2020 REDACCIÓ
la-consejera-de-sanidad-universal-y-salud-publica-de-la-generalitat-valenciana-ana-barcelo

Entre les declaracions que va deixar ahir la consellera de Sanitat, Ana Barceló, destaca el reconeixement de la falta de metges i infermeres en els centres de salut de la Comunitat Valenciana. En plena pandèmia, l'Atenció Primària és la principal víctima d'aquestes manques, perquè entre les seues funcions es troba el diagnòstic, la detecció precoç i el rastreig de possibles contagiats del coronavirus.

No obstant això, Barceló va assegurar que les bosses de contractació e facultatius especialistes, metges i infermers estan esgotades. D'un total de 7.023 places de nova creació en Atenció Primària, només han quedat sense cobrir 635, mentre que els reforços d'estiu sumen un total de 4.234 incorporacions.

La saturació d'alguns ambulatoris i centres de salut està generant disfuncions i retards en els serveis sanitaris, fet pel qual Barceló es disculpa amb els ciutadans; «és una situació complexa, per això habilitem la possibilitat que es poguera demanar cita telefònica i estem treballant en noves eines». «Demane comprensió cap a uns professionals que en absolut estan parats, sinó que estan deixant la pell per a atendre les necessitats que tenim», va agregar.

Te puede interesar
Lo más visto