Onda comença a aplicar la baixada d'impostos amb una reducció del 5,6% en l'IBI

El tipus de gravamen del 0,68 per al 2020 és la quota més baixa de la història a Onda, continuarà reduint-se fins al 0,61 en 2022

Economía 18 de agosto de 2020 REDACCIÓ
salvadorAguilella

Els veïns d'Onda ja s'estan beneficiant de la baixada d'impostos, ja que s'ha reduït el tipus de gravamen de l'Impost de Béns immobles al 0,68% enguany.

Cal esmentar, que aquesta és la quota més baixa de la història a Onda, i continuarà reduint-se fins a arribar al 0,65% per al 2021 i al 0,61 en 2022. En total, una rebaixa del 15% durant aquesta legislatura, tal com es va comprometre l'equip que lidera Carmina Ballester.

Sobre aquest tema, el regidor d'Hisenda i Ocupació, Salvador Aguilella, ha apuntat que “és el moment de la gestió eficient i fer més fàcil el dia a dia dels nostres veïns, i això passa per baixar els impostos per a alleujar l'economia de famílies i empreses i afavorir noves inversions que generen riquesa i ocupació”.

A més, en la línia de convertir a Onda en una ciutat més sostenible, l'Ajuntament ha impulsat la utilització d'energia solar en els habitatges d'Onda, amb la bonificació d'un 20% de la quota de l'IBI per als veïns que instal·len sistemes d'aprofitament tèrmic o aprofitament elèctric de l'energia solar en els edificis d'ús residencial. I també hi ha bonificacions de fins al 90% per a les famílies nombroses.

Salvador Aguilella ha explicat que “el fàcil en una situació de crisi com la que se'ns ha vingut damunt és pujar impostos per a intentar recaptar més, com vol fer el govern d'Espanya i altres ajuntaments, però aquest govern municipal està millorant la gestió per a aconseguir aquesta baixada històrica d'impostos, que ja és una realitat i que ja està alleujant la càrrega fiscal dels onders”.

Te puede interesar
Lo más visto