Castello 24. El digital de Castelló Castello 24. El digital de Castelló

L’Alcora opta a ser part de la Xarxa Mundial de Ciutats d’Aprenentatge

La proposta inclou als municipis que revitalitzen l’aprenentatge en les famílies i les comunitats i milloren la seua qualitat i excel·lència

General 18 de agosto de 2020 REDACCIÓ
6-710x500

La Comissió Espanyola de Cooperació amb la Unesco ha decidit secundar i presentar a l’Organització de les Nacions Unides per a l’Educació, la Ciència i la Cultura l’adhesió de l’Alcora a la Xarxa Mundial de Ciutats de l’Aprenentatge ‘Learning Cities’.

El Govern municipal ha donat a conèixer avui la notícia i ha recordat que aquestes ciutats “promouen l’aprenentatge al llarg de tota la vida per a tots, mobilitzant els recursos en tots els sectors per a la promoció d’un aprenentatge inclusiu des de l’educació bàsica a la superior”.

Així, la Unesco defineix a les ‘Learning Cities’ com a ciutats que “revitalitzen l’aprenentatge en les famílies i les comunitats, el faciliten per a i en el lloc de treball i milloren la seua qualitat i excel·lència”.

La Xarxa dóna suport a l’assoliment dels dèsset Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS), en particular el quart “garantir una educació inclusiva, equitativa i de qualitat i promoure oportunitats d’aprenentatge al llarg de tota la vida per a tots” i l’onzé “aconseguir que les ciutats i els assentaments humans siguen inclusius, segurs, resilients i sostenibles”.

La proposta ha sigut redactada per la professora-investigadora de la Universitat Jaume I, Ana M. Vernia, coordinadora del grup d’investigació Q-HEART (UJI), les principals línies de la qual es relacionen amb la majoria dels ODS.

Cal ressaltar que l’Alcora situa a l’educació i el benestar social entre les seues principals apostes, per això, conforma una sèrie d’aliances entre diferents empreses, associacions i investigadors que provenen de la Universitat Jaume I.

“A llarg termini es plantegen esdeveniments de caràcter internacional i crear nous espais inclusius d’aprenentatge, sense cap mena d’exclusió, potenciant l’art i la cultura com a elements fonamentals per al desenvolupament”.

La decisió de la Unesco es donarà a conéixer al setembre.

Te puede interesar

Lo más visto

Newsletter