La nova estafa amb la qual poden robar-te el teu compte de WhatsApp

General 18 de agosto de 2020 REDACCIÓ
whatsapp4

La signatura de ciberseguretat Colla Security ha alertat, a través d'un comunicat publicat en la seua pàgina web, sobre un nou tipus d'estafa mitjançant el qual un grup d'estafadors pretén fer-se amb el control del teu compte de WhatsApp

Després d'identificar-se a través un missatge de WhatsApp, els responsables de l'atac t'explicaran que algú ha registrat un compte de WhatsApp amb el mateix número de telèfon que el teu. Atès que podria tractar-se d'un "inici de sessió il·legítim", els estafadors t'enviaran un SMS per a verificar que eres el propietari del compte.

Després d'uns minuts, els ciberdelinqüents enviaran un SMS al teu telèfon mòbil en els quals apareixerà un codi. Si decideixes enviar aquest codi als estafadors, tal com et demanaran per a verificar que eres el propietari del compte, perdràs el control de la mateixa i li cediràs l'usuari als atacants. D'aquesta manera, els ciberdelinqüents podran fer-se passar per tu i comunicar-se amb la resta de contactes sense que aquests s'assabenten.

La companyia mai es posarà en contacte amb tu a través d'un missatge de WhatsApp per a descobrir si eres el propietari del compte o no. És a dir, que si reps un missatge d'aquestes característiques, serà millor que passades d'ell i que no el compartisques amb terceres persones.

D'altra banda, para atenció al missatge en qüestió. En cas que el servei tècnic de WhatsApp es posara en contacte amb tu, no cometria les mateixes faltes que es poden distingir en aquest missatge. Per tant, si un número sospitós et demana que reenvies un codi de sis xifres, no contestes per a evitar ser víctima d'un frau.

Te puede interesar
Lo más visto