Peníscola intensifica el control de l'aforament en cales

General 18 de agosto de 2020 REDACCIÓ
calas-y-playas-de-peñiscola-cala-del-moro

La Policia Local de Peníscola ha intensificat la vigilància en les cales de la localitat. L'objectiu és garantir la seguretat en aquests espais naturals, després de detectar un augment significatiu en el nombre de persones que trien aquestes zones de bany.

«Peníscola compta amb 16 cales naturals a la Serra d’Irta i totes elles es van incorporar en el pla de contingència enfront de la COVID-19, dissenyat per l'Ajuntament, i es van senyalitzar amb panells informatius sobre les mesures de seguretat que s'han de mantenir», expliquen des del consistori.

Fonts municipals asseguren que les platges urbanes estan mantenint un nivell d'ocupació controlable, però en les cales s'estan fregant els límits de càrrega d'usuaris.

Apunten que aquesta tendència pot obeir al fet que «la gent les perceben com a llocs de major llibertat, amb més espais oberts perquè hi ha molts metres quadrats de parc natural, però tenen molta menys capacitat que les platges urbanes i la distància que ha de guardar-se és exactament la mateixa», adverteixen.

Les cales no compten amb servei de socorrisme i la Policia Local està patrullant de forma periòdica per aquests espais per a controlar que es complisca la normativa, «perquè hi ha bastants cales on s'està arribant al màxim d'usuaris autoritzat».

El dispositiu de seguretat desplegat a les platges estructurat pel consistori compta amb un dron amb intel·ligència artificial que realitza fins a quatre vols diaris per a supervisar l'ocupació d'aquestes.

Te puede interesar
Lo más visto