Vila-real posa a punt les zones de jardins dels accessos a la ciutat

Neteja i adequació de col·legis, edificis municipals, zones verdes, Termet, camins i barrancs, eixos del pla

General 18 de agosto de 2020 REDACCIÓ
pla de xoc SPV accessos ciutat 2

El Pla de xoc estival dels Serveis Públics per la COVID-19 prossegueix amb l'adequació de zones enjardinades, uns treballs que en aquests dies s'han centrat en la neteja i posada a punt de les zones verdes i d'arbratge situades en els accessos a la ciutat.

L'alcalde de Vila-real, José Benlloch, ha supervisat aquest matí les labors realitzades pels operaris de l’SPV i els beneficiaris del programa de l'atur agrari que enguany ha permés donar treball a 37 persones durant els mesos d'agost i setembre per a reforçar aquest Pla de xoc estival amb el qual l'Ajuntament vol garantir la màxima normalitat i seguretat possible en l'inici de curs i retorn de les vacances al setembre. L'alcalde ha comprovat els treballs de neteja i posada a punt de les zones enjardinades de l'accés nord a la ciutat, en l'avinguda Castelló, acompanyat pel regidor de Serveis Públics, Francisco Valverde, i responsables tècnics d'aquest departament.

Benlloch ha subratllat que “portem ja un mes i mig amb aquest pla que té com a principals eixos el condicionament i la neteja d'edificis municipals tant administratius com esportius, culturals i sobretot col·legis, zones verdes, entorn del Termet, cunetes i camins rurals així com barrancs, en previsió de possibles episodis de gota freda”. “La contractació de 37 persones a través del programa de l'atur agrari ens permet reforçar el treball que es realitza des dels Serveis Públics, per a encarar el nou curs amb la màxima normalitat possible, dins de la situació d'incertesa i de prudència que vivim per la crisi sanitària”, afig el primer edil.

Benlloch remarca que, en aquestes circumstàncies, “l'Ajuntament no fa vacances perquè hem de preparar la ciutat per al mes de setembre; malgrat les dificultats econòmiques i d'un pressupost que s'ha vist desequilibrat pels imprevistos d'aquesta crisi, treballem per a intentar assegurar la major qualitat de vida possible per als nostres veïns i veïnes”.

L'alcalde s'ha desplaçat fins a l'accés nord a la ciutat, en l'avinguda Castelló, a l'entorn del polígon Molí Nou, on recentment gràcies a la subvenció de la Generalitat Valenciana, a través de l’Ivace, s'han realitzat obres de modernització d'aquesta zona industrial, incloent la urbanització de l'avinguda Castelló i la creació de zones d'arbratge. Precisament en els últims dies, una brigada de l’SPV i operaris de l'atur agrari han actuat en aquestes zones enjardinades, així com en les de l'accés a la ciutat des del sud (polígon de les Voltes) i l'est, a més del camí Ermita. Segons el regidor de Serveis Públics, Francisco Valverde, també es condicionarà en els pròxims dies l'accés des de l'oest pel polígon de la carretera d'Onda. “Aquests treballs ens permeten mantindre en condicions aquestes zones verdes, moltes d’elles creades arran dels projectes de modernització dels polígons, en espera de comptar en breu amb el nou contracte de manteniment de jardins”, ha recordat l'alcalde.

Altres accions del Pla de xoc estival d’SPV per la COVID-19 són la preparació d'edificis municipals, tant administratius com esportius, culturals i sobretot els col·legis. De fet, als centres educatius s'ha dedicat una brigada de quatre operaris per a “garantir que els xiquets i xiquetes puguen començar el curs el 7 de setembre de la millor manera possible, amb la neteja i adaptació de les aules”. La millora de camins rurals, neteja del Termet i desbrossament de cunetes i barrancs en prevenció d'episodis de gota freda són altres mesures incloses en el pla.

Te puede interesar
Lo más visto