L'Alcora revoca el permís d'ús de les timbes com a locals d'oci

L'alcalde de l'Alcora, Samuel Falomir, ha signat un decret per a derogar totes les autoritzacions

General 18 de agosto de 2020 REDACCIÓ
872356_1

A partir d'ara cap d'aquests locals de la capital de l'Alcalatén (hi ha prop de 40) disposa del permís municipal per a dur a terme les seues activitats com a lloc de reunió i de festa. Des del consistori adverteixen que si s'utilitzen per a això serà sota la responsabilitat del propietari o arrendatari. Així, aquests espais es regiran per la normativa inclosa en l'ordenança de convivència ciutadana.

El primer edil demana als pares que «no deixen anar als seus fills a les timbes, ja que hi ha un perill en la seua utilització, perquè en molts casos no usen màscares ni cap mena de mesures de seguretat».

En aquest sentit, Falomir justifica la mesura, entre altres aspectes, en què fa unes setmanes van tenir «que fer proves PCR a uns 30 membres d'una timba deguda a un possible contagi d'una jove de fora que va estar en un d'ells a l'Alcora». «Per sort tot va quedar en un esglai, però no podem esperar que succeïsca alguna cosa per a derogar aquestes autoritzacions», comenta.

Amb tot, assenyala que «el dret de reunió està garantit per la Constitució, per aqueix motiu l'Ajuntament no pot obligar a tancar aquests espais, però en aquests moments no poden funcionar sota l'empar de l'administració local».

Les timbes són en general plantes baixes o cases antigues que usen sobretot els joves durant tot l'any i, de forma especial, en les festes d'Alcora.

Te puede interesar
Lo más visto