Controlat un rebrot d'origen familiar a San Mateu

Les persones que han estat en contacte estan aïllades i continuaran fent-se proves al centre de salut fins demà per a confirmar que no s’estén el virus

Sanitat 19 de agosto de 2020 Redacció
799463_g

En l’últim balanç de la Conselleria de Sanitat Universal s’han notificat 28 nous brots, dels quals divuit són d’origen social, cinc d’àmbit laboral, tres vinculats als locals d’oci i dos d’origen vacacional. D’aquests 28 nous focus, quinze se situen a la ciutat de València, que s’ha convertit en un dels punts amb major incidència. Però en preocupa especialment un a Borriol (Plana Alta) que ha passat de tres a vint contagis i un altre originat dins d’un nucli familiar a Sant Mateu, que recentment han donat per controlat.

«Es tracta d’un brot familiar de convivència», ha explicat Ana Besalduch, alcaldessa de la localitat del Baix Maestrat. En aquest municipi de 1.900 habitants s’han detectat fins ara cinc casos de contagi i trenta de les PCR realitzades han donat negatiu. De moment, les persones que han estat en contacte estan aïllades i continuaran fent-se proves al centre de salut fins demà per a confirmar que no s’estén el virus. El consistori ha suspés els concerts previstos durant les festes majors que se celebren aquesta setmana i ha instat el veïnat a reforçar les mesures de seguretat. «Volem transmetre tot el suport i fer una crida a la calma, així com a la responsabilitat de totes i tots», va comunicar aquest dilluns l’ajuntament a través del seu compte de Twitter, a més d’anunciar que, per precaució, s’ajornaven els concerts de la banda previstos anit i aquest mateix dimarts.

Segons dades de la Conselleria de Sanitat Universal, des que es va alçar l’estat d’alarma s’han detectat 221 brots a les comarques valencianes. 

Te puede interesar
Lo más visto