La Comarca del Maestrazgo tindrà un parc de bombers

Es tracta d'una necessitat, perquè la zona es troba massa lluny dels altres parcs de bombers

General 20 de agosto de 2020 REDACCIÓ
Coches-bomberos--960x510
Vega Baja Digital

La Comarca del Maestrazgo s'ha reunit dilluns passat amb l'Ajuntament de Cantavieja i la Diputació de Terol amb l'objectiu de posar en marxa del parc de bombers que se situarà en Cantavieja. I és que, el Maestrazgo és una de les zones més allunyades del radi d'actuació dels parcs de bombers de la província, perquè les distàncies poden arribar a ser de més d'una hora des del parc de referència. Per tant, sorgeix la necessitat de comptar amb mitjans propis per a cobrir qualsevol sinistre.

Amb la creació d'aquest parc de bombers, es cobriria la demanda del servei a més d'escurçar distàncies per a arribar a altres municipis. Es situarà en una nau i terrenys que proporcionaran la institució comarcal i l'Ajuntament de Cantavieja i està previst que compte amb un vehicle forestal, un vehicle autobomba per a incendis estructurals i de rescats, així com un de comandament.

Segons ha incicat Roberto Rabaza, president de la Comarca del Maestrazgo, en els últims anys hi ha hagut tres incendis d'habitatges i instal·lacions ramaderes de la comarca. I per això, s'ha vist la necessitat de comptar amb aquest parc per a tindre l'accés a aquests serveis d'emergència. Es tracta, per tant, d'una qüestió de “igualtat amb la resta de persones que viuen fora del món rural”.

Te puede interesar
Lo más visto