S'hauran de prendre nombroses mesures a l'Ajuntament de Castelló per a previndre els riscos de la COVID-19

Així ho determina un informe redactat en juliol pel Servei de Prevenció de Riscos Laborals de l'ajuntament

Sanitat 20 de agosto de 2020 REDACCIÓ
ple-municipal-1068x712
Actualitat Valenciana

Un informe tècnic sobre l'avaluació de riscos laborals enfront del coronavirus a l'Ajuntament de Castelló detecta nombroses mesures que s'han de millorar en el consistori per a previndre els riscos existents per l'exposició al coronavirus.

Aquest document va ser redactat en juliol pel Servei de Prevenció de Riscos Laborals de l'ajuntament i es van avaluar els possibles riscos en el Saló de Plens del consistori. En concret, s'indica com a aforament màxim per al Saló de Plens del consistori un total de 26 persones, de les quals 3 ocuparien la taula de presidència, en el cas que no calga reservar un espai per a intervindre en el faristol, només 8 regidors podrien estar en les bancades i 15 persones ocuparien la zona reservada per al públic i els periodistes. Així doncs, cal destacar que en total són 27 regidors, comptant amb l'alcaldessa de Castelló Amparo Marco, i que, per tant, aquesta limitació per a la seua presència suposaria un greu problema

Segons s'ha informart des de l'ajuntament, encara no hi ha una data prevista per a tornar a realitzar els plens presencials en el consistori i, a tenor de l'informe, s'hauran de dur a terme nombroses millores perquè aquestes sessions tornen a l'edifici de la plaça Major. En aquest sentit, cal tindre en compte que, en el cas que es decidiren fer plens presencials, l'ajuntament compta amb edificis prou espaiosos per a poder realitzar-los com és el cas de la Pèrgola, en el Passeig Ribalta, o el Palau de la Festa.

Elaboració d'un Pla de Contingència

El document recull la necessitat d'elaborar un Pla de Contingència o pla de continuïtat de l'activitat en el qual es recullen les mesures implantades. En concret, es parla de proporcionar serveis que ajuden a l'afrontament psicològic adequat, estudiar la possibilitat de suspendre de manera temporal el sistema de rotacions entre diferents llocs de treball dins d'un mateix torn i en el cas que no siga augmentar el temps de permanència en el lloc de treball durant 90 minuts de forma continuada o realitzar neteja i desinfecció de llocs de treball entre rotacions.

Te puede interesar
Lo más visto