Les noces més atípiques fins al moment: aquestes són les mesures de prevenció que s'hauran de guardar

La Conselleria de Sanitat ha elaborat un 'Protocol per a esdeveniments socials on se servisca aliments' que pretén ser una guia per a la implantació de mesures excepcionals

Sanitat 21 de agosto de 2020 REDACCIÓ
coronavirus-boda
La Opinión de Murcia

Un exemple més dels canvis que ha provocat la pandèmia de la COVID-19 són les noces. Aquestes seràn molt atípiques i amb estrictes mesures de seguretat i higiene per a evitar contagis.

I és que, la Conselleria de Sanitat ha elaborat un 'Protocol per a esdeveniments socials on se servisca aliments' que pretén ser una guia per a la implantació de mesures excepcionals i temporals en la celebració d'esdeveniments de caràcter social on se servisquen menjades i/o begudes.

Així doncs, entre altres aspectes, no estarà permesa la discomóvil com a tal perquè no podrà haver-hi ball, només el dels nuvis. A més, El protocol també fixa l'ús de la màscara obligatòria per a les persones treballadores i assistents a l'esdeveniment, excepte en el moment en què s'estiga consumint. I pel que fa a les taules, no podran superar els 10 comensals.

D'altra banda, una de les mesures que més butllofes ha alçat en el sector ha sigut la relativa al límit horari, perquè les noves restriccions de Sanitat, que van entrar en vigor dimarts passat, estableixen que l'hostaleria i restauració han de tancar a la una del matí. Una limitació que es feia extensible als salons de banquets i afectava de ple a aquesta mena d'esdeveniments com són les noces.

I finalment, una altra de les mesures més destacables fa referència a l'aforament, Aquesta no fixa un nombre concret de persones en els salons de banquets, però si estableix en un 75% el consum a l'interior del local. Pel que fa a la terrassa, l'aforament podrà ser del 100%. En canvi, en establiments i llocs sense aforament conegut, com per exemple esdeveniments en residències privades, el protocol de Sanitat exigeix que els organitzadors d'esdeveniments amb una afluència superior a les 50 persones comuniquen la cita a l'autoritat municipal. 

Te puede interesar
Lo más visto