Creu Roja i Projecte Allibera duran a terme accions de sensibilització contra els residus en les platges de la Comunitat

D'altra banda, a la tardor està previst reprendre l'activitat de seguiment de fems marins

General 21 de agosto de 2020 REDACCIÓ
462025843_lh
Compromiso RSE

Amb l'arribada de la COVID-19 hem hagut d'introduir diversos nous materials de prevenció, molts d'ells de plàstic i materials no d'un sol ús, com les màscares i guants. Així doncs, aquests residus se sumen als que ja s'acumulaven a les platges com a resultat del comportament incívic d'alguns ciutadans.

Per això, Creu Roja i Projecte Allibera volen "conscienciar a les persones perquè aquests residus, entre altres, no acaben sent espècies invasores de les nostres platges i mars". Així ho ha explicat Karine Lopes, Responsable de Medi Ambient de Creu Roja en la Comunitat Valenciana. "També és important emfatitzar sobre consells sobre com reduir el consum de productes d'usar i tirar en un dia de platja i especialment, l'ús de bosses reutilitzables", ha destacat.

Amb aquest objectiu, s'han previst durant l'estiu determinades accions de sensibilització en platges de les províncies d'Alacant, Castelló i València en les quals s'instal·laran taules informatives i es proporcionarà informació a través dels agents de salut i sensibilització en platges. En concret, de moment aquestes accions estan previstes en algunes platges de localitats com Dénia, Benicassim, Oropesa, Peníscola, València, Cullera, Sagunt i Gandia.

I pel que fa a la tardor està previst reprendre l'activitat de seguiment de fems marins que duen a terme en col·laboració amb el Ministeri per a la Transició ecològica i Repte demogràfic, en concret, amb la Direcció General de la Sostenibilitat de la Costa i de la Mar. Així doncs, es tracta d'unes accions de ciència ciutadana en el qual es realitzen mostrejos de fems marins en superfície d'arena en uns transectos lineals de platges.

Te puede interesar
Lo más visto