L'Ajuntament d'Onda suma més de 25.000 seguidors en xarxes socials

El chatbot ‘Esperanza’ ajuda a agilitar la consulta del ciutadà

General 24 de agosto de 2020 REDACCIÓ
CHATBOT

L'Ajuntament d'Onda suma més de 25.000 seguidors entre els perfils de Facebook, Twitter Instagram, Youtube, web i el canal de Whatsapp ‘Onda Comunica’.

L'última incorporació a aquestes línies de comunicació és el chatbot ‘Esperanza’, que es troba en període de prova i compta amb un sistema d'intel·ligència artificial que li permet aprendre constantment de les preguntes que realitzen els usuaris i millorar la seua capacitat de resposta i enteniment.

Tal com apunta Vicent Bou, regidor d'Innovació: “volem convertir Onda en ciutat intel·ligent, amb l'objectiu de millorar la qualitat de vida dels veïns i optimitzar els recursos públics”.

Per a activar a Esperanza l'usuari tan sols ha de posicionar-se en la icona de xat que trobarà en l'extrem dret de la web. Després, se li pot realitzar qualsevol pregunta i el robot tractarà de guiar al veí per la web fins a trobar el que cerca.

Fins al moment, entre les consultes més freqüents dels onders destaca la informació sobre el Covid-19, l'horari de les farmàcies de guàrdia, l'agenda d'activitats o les convocatòries públiques de subvencions. A més, aquest nou canal de comunicació informa l'usuari sobre la sol·licitud de cita prèvia amb els regidors i l'alcaldessa, així sobre com demanar hora en el servei d'atenció i tramitació (SAT).

Esperanza també animarà al ciutadà a consultar el portal de transparència, els pressupostos de l'Ajuntament i les vídeo actes dels Plens. Una altra de les possibilitats que executa el chatbot és l'accés a l'app Onda Incidències que permet comunicar qualsevol desperfecte en el municipi. “El consistori s'adapta als nous hàbits de consum d'informació dels ciutadans i incorpora diferents canals de comunicació”, ha destacat Bou.

Canal directe amb els ciutadans/as

El servei d'informació per Whatsapp ‘Onda comunica’ és un dels canals més demandat pels onders, ja que durant els mesos d'estiu s'ha incrementat el nombre d'usuaris, passant a tindre 3.600 seguidors que reben diàriament les informacions de servei, prevenció o iniciatives culturals i d'oci que promou l'Ajuntament.

Cal recordar que per a donar-se d'alta només cal enviar un whatsapp al número 674330882 amb la paraula ALTA, nom i cognoms i DNI.

Te puede interesar
Lo más visto