Les proves PCR privades augmenten després de conéixer-se el repunt de casos

Moltes persones paguen per a eixir de dubtes a la volta de les vacances

Sanitat 25 de agosto de 2020 REDACCIÓ
quienes-somos-centro-diagnostico-calderon

Cada vegada són més les persones que acudeixen pel seu compte a laboratoris privats per a sotmetre's a les proves PCR. A Castelló, està tendència es fa notar, sobretot, els dilluns a primera hora amb les cues que es formen en la zona de les quatre cantonades, intersecció entre el carrer Colón i el carrer Enmig.

Molts ciutadans prefereixen eixir de dubtes com més prompte millor, encara que hagen d'abonar una certa quantitat de diners. Quant a les raons, el gerent del centre encarregat d'aquestes labors, Jesús Calderón, indica que l'augment d'activitat «està lligat a l'augment de positius que s'estan donant en les últimes setmanes». Calderón assenyala que la Conselleria de Sanitat realitza les proves a persones amb contacte directe amb afectats, però que moltes altres que, per exemple, treballen amb grups de risc, volen eixir de dubtes.

Un altre motiu important per al responsable del laboratori és «el final de les vacances i el retorn al treball en moltes empreses, per la qual cosa les companyies manen als seus empleats». La volta al col·le o la nova temporada citrícola fan esperar que augmente la demanda de PCR.

El preu d'aquestes anàlisis privades és de 155 euros i alguns centres ho fan sense cita prèvia, com és el cas del de Calderón. Els resultats es donen a conéixer entre 24 i 48 hores després.

Te puede interesar
Lo más visto