El festival d'art circense Malabara’t torna aquest cap de setmana a Vila-real

Amb motiu de la situació provocada per la COVID-19, s'ha decidit que el festival es reduïsca a dos dies i que prescindisca de l'apartat de convivència, trobada i tallers

Cultura 25 de agosto de 2020 REDACCIÓ
Cartell Malabarat-2020-redes

Vila-real recupera aquest cap de setmana un dels festivals emblema de la marca Ciutat de Festivals, Congressos i Esdeveniments, el Malabara’t. En aquesta ocasió, es tracta d'una edició ‘xxs’ adaptada a totes les mesures sanitàries i els requeriments de seguretat enfront de la pandèmia de la COVID-19. Aquesta és la setena edició del certamen, que s'emmarca en el Pla pel Renaixement de Vila-real, el qual pretén reactivar l'economia i la cultura locals després dels efectes de la crisi sanitària.

En aquest sentit, la regidora de Cultura, Rosario Royo ha destacat que “a causa de la pandèmia, el protocol de seguretat estarà sempre present, però això no impedirà que continuem oferint cultura segura a Vila-real.” En concret, s'ha decidit que el festival es reduïsca a dos dies i que prescindisca de l'apartat de convivència, trobada i tallers. També canvia l'escenari: en lloc del paratge del Termet que ha servit fins ara de teló de fons del festival, les representacions es traslladen a l'avinguda de la Murà i la plaça del Llaurador, amb aforament limitat però, com sempre, d'entrada gratuïta. 

“El més important és que el Malabara’t no faltarà enguany a la seua cita amb Vila-real i que l'Ajuntament continua donant suport a la cultura local i reforçant la nostra aposta pels festivals, adaptats per descomptat a les noves circumstàncies imposades per la COVID-19”, agrega Royo, qui recorda la potència de la ciutat en el sector de les arts de carrer. “És vital per al sector del circ i les arts de carrer que, encara que puguen veure's reduïts a la mínima expressió, els festivals i els espectacles continuen celebrant-se, permetent d'aquesta manera mantindre un nexe entre artistes i públic que serà beneficiós sempre per a les dues parts”, argumenta. 

El dissabte, The Shelters i la seua representació La Chimba inauguraran el certamen a la plaça del Llaurador (20 h). Després començarà la Gran Gala de circ Malabara’t 2020 (23 h, avinguda de la Murà); els seguiran el diumenge Els Barlou i el seu Set up (19 h, Llaurador) i l'espectacle musical Al tran trán impro (22 h, la Murà). En la Gran gala del dissabte hi haurà equilibrisme, acroestatues, espectacles verticals o maces, entre altres, amb set professionals de referència en el panoroma circense mundial. 

Te puede interesar
Lo más visto