Orpesa inicia un pla d'actuació contra la proliferació de coloms

L'Ajuntament ha decidit que el primer establiment en el qual es dugueren a terme aquests treballs fora l'Hotel Madrid, "que presentava un estat lamentable”

General 25 de agosto de 2020 REDACCIÓ
Proliferacion-de-palomas
Inforegion

L'Ajuntament d'Orpesa ha iniciat un pla d'actuació contra la proliferació de coloms. La primera intervenció s'ha dut a terme a l'Hotel Madrid, situat en el cèntric carrer Velázquez. Així, després que el consistori realitzara un requeriment als propietaris de l'establiment, aquests “ja han realitzat les labors de neteja per a endreçar l'edifici, que presentava un estat lamentable”.

Així ho ha explicat el regidor de Medi Ambient, Jordi Llopis. A més, ha volgut recordar que aquest hotel “fa ja molts anys que es trobava en estat d'abandó i, després de tant de temps i gràcies a l'actuació per part de l'Ajuntament, hem aconseguit posar fi a aquesta situació d'insalubritat”. “Les tasques de neteja van finalitzar fa alguns dies” i els propietaris també han procedit al tancament de totes les finestres i accessos a l'edifici “per a evitar l'entrada de coloms a aquest", segons ha indicat.

Segons ha avançat Llopis, es tracta d'un pla d'actuació que es posarà en marxa desde de l'ajuntament amb l'objectiu d'acabar amb la proliferació de coloms, "que consistirà en la captura i gestió d'aquests animals, amb canyes de xarxa i sis gàbies cebadores”. “Estem remenant diferents punts per a col·locar les gàbies i un d'ells podria ser el terrat de l'Hotel Madrid”.

D'aquesta maneta, es pretén “traslladar els exemplars a colomars situats en ecosistemes forestals o agroforestals, on puguen establir colònies permanents que complisquen una funció ecològica i social”., tal i com ha dit Llopis. Prèviament a la introducció en els colomars autoritzats, aquestes comptaran amb un pla de quarantena per a poder comprovar el seu estat sanitari.

Te puede interesar
Lo más visto